ZAVRŠNO VEČE POSVEĆENO KORNELIJU KOVAČU: Jubilarni horski festival „Slobodan Bursać“ u Zrenjaninu (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

01. 06. 2023. u 10:28

DESETI jubilarni Horski festival "Slobodan Bursać" održaće se  od petka, 2. do nedelje, 4. juna, u Kulturnom centru u Zrenjaninu.

ЗАВРШНО ВЕЧЕ ПОСВЕЋЕНО КОРНЕЛИЈУ КОВАЧУ: Јубиларни хорски фестивал „Слободан Бурсаћ“ у Зрењанину (ФОТО)

KCZ

Nastupiće 22 hora mešovitih, muških, ženskih i dečijih, sa oko 700 izvođača, dok je završno veče posvećeno nedavno preminulom kompozitoru Korneliju Kovaču, uz besplatan ulaz na sve programe festivala.

Horski festival "Slobodan Bursać", pokrenut je u znak sećanja na dugogodišnjeg dirigenta Hora "Josif Marinković", koji je, pod njegovim vođstvom, dostigao planetarne visine i 1987. godine u engleskom gradu Langolenu osvojio prestižnu titulu Hor sveta.

Ove godine obeležava se i tri decenije od smrti Slobodana Bursaća 1941-1993, tako da će horski festival proteći u znaku obeležavanja dve godišnjice.

Festival počinje u petak 2. juna u 20 časova, dok će u subotu 3. juna, u okviru matinea, u 11 časova, nastupiti dečiji horovi. U večernjem terminu od 20 časova, pored vokalnih kvarteta i grupa, nastupiće i mešoviti horovi, a nedelju 4. juna, obeležiće celovečernji koncert Kamernog hora Odjek iz Požarevca, pod nazivom Jedno prošlo doba, sa brojnim numerama Kornelija Kovača, koje su za sva vremena obeležile regionalnu muzičku scenu.

Tokom festivala, u Izložbenom salonu Kulturnog centra, biće postavljena i retrospektivna izložba plakata koji su predstavljali festival i festivalske aktivnosti tokom proteklih deset godina, pod nazivom Deset godina iza nas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)