UZ POMOĆ EU: Novi domovi za 19 lozničkih porodica

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

02. 06. 2023. u 07:14

UMESTO u nehigijenskim, improvizovanim kućercima, u kojim su odrasli i oni i većina njihovim roditelja, članovi 14 lozničkih porodica, čiji su koreni u lozničkoj Mali, juče su se uselili u savremenu stambenu zgradu, u stanove, koji su opremljeni belom tehnikom i nameštajem.

УЗ ПОМОЋ ЕУ: Нови домови за 19 лозничких породица

Foto V Mitrić

To je, sad, topao dom, u pravom smislu te reči, za 51 Lozničanina, u čije su, doskorašnje stanište, razaralie u bujice, i vetrovi, i oluje... Zakup stanova je po takozvanoj perofitnoj tarifi.

Ovaj veliki posao, kako kaže Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice, urađen je zahvaljujući Evropskoj uniji. Svečanom uručenju ključeva, kom su prisustvovali su Mirjana Maksimović, programska menadžerka Delegacije EU u Srbiji, Marko Vujačić, direktor programa UNOPS-a, Dalibor Nakić, predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Slavica Jelača, pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Ninislav Jovanović, državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, u ime grada i gradonačelnika srećan život u novim domovima poželeo je Dejan Stalović, gradski menadžer.

Zane Šaulić, odbornik gradske skupštine u Loznice, koji je godinama istrajavao u ideji da ovi Lozničani dobiju valjan krov nad glavom, kaže da je Loznica, „najsvetliji primer kako se vodi računa o ranjivim grupama, manjima i socijalno ugroženim, što je politički kurs gradonačelnika Petrovića, na kom uspešno radi sve ove godine“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!