ĐAK BORISOV NAJBOLJI MATEMATIČAR: Veliki uspeh učenika i nastavnice iz Kikinde na državnom takmičenju ( Foto)

Рада Шегрт
Rada Šegrt

08. 06. 2023. u 07:00

AKO ičim, u ovom trenutku, Kikinda može da se ponosi onda su to uspešni đaci, osnovci i srednjoškolci, kao i njihovi nastavnici. Potvrda toga su rezultati koje učenici postižu na državnim takmičenjima.

ЂАК БОРИСОВ НАЈБОЉИ МАТЕМАТИЧАР: Велики успех ученика и наставнице из Кикинде на државном такмичењу ( Фото)

Foto: RCT "Dušan Vasiljev"

Ovih dana posebno se istakao Timur Borisov koji je napisao najbolji rad iz matematike i sa izvanrednih 96 poena osvojio prvu nagradu na 65. državnom takmičenju talenata, koje je održano u Zemunu. On je učenik osmog razreda OŠ „1. oktobar“ u Bašaidu i polaznik Regionalnog centar za talente „Dušan Vasiljev“ iz kojeg su saopštili da im je „doneo istorijsku prvu nagradu iz matematike“.

- Bilo je ovo moje prvo učešće na nekom takmičenju. Rad sam kreirao sa svojom mentorkom Marijom Popović i to je naš zajednički rezultat i uspeh. Matematika je za mene dosta kreativna nauka i oduvek me je zanimala. Verovatno zbog toga što je moja majka profesorica matematike. Zanima me i informatika, a i za to je zaslužna porodica, jer je moj brat programer – navodi Timur.

Timur Borisov je poreklom iz Rusije, a u Bašaid kod Kikinde njegova porodica doselila se pre osam godina. Sada su to selo i njegova osnovna škola ponosni na njega.

- Otac mi je odavde i zbog toga smo se i preselili u Srbiju. Srpski jezik sam dosta brzo naučio, najviše u školi, jer sam se brzo sprijateljio sa dosta vršnjaka. Planiram da upišem Tehničku školu u Kikindi – otkriva talentovani matematičar.

Osim njega, uspehe na državnim takmičenjima postižu i drugi polaznici RCT „Dušan Vasiljev“. Sadašnja generacija je najuspešnija od njegovog osnivanja, pre sedam godina.

- U ukupnom zbiru, dvanaestoro polaznika RCT „Dušan Vasiljev“ koji su ostvarili plasman na najviši, državni nivo, osvojilo je četrnaest nagrada iz sedam naučno-istraživačkih oblasti: fizika, matematika, biologija, istorija, geografija, psihologija i engleski jezik, što je apsolutno najbolji rezultat u našem sedmogodišnjem radu - navode iz kikindskog Regionalnog centra za talente.

NAJBOLjA MENTORKA

Od osmoro učenika RTC koji su postigli uspehe na državnom takmičenju u Zemunu, šestoro podučava mentorka Marija Popović. Ova izvrsna nastavnica matematike i fizike proglašena je za ovogodišnju najuspešniju mentorku u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna