PRILIKA ZA USPOSTAVLJANJE SARADNJE: Ambasador Italije gost u novosadskoj gradskoj kući

Z. G.

23. 05. 2023. u 16:08

GRADONAČELNIK Novog Sada Milan Đurić i ambasador Italije u Srbiji Luka Gori saglasili su se, tokom današnjeg razgovora u Gradskoj kući, da je 90. Međunarodni poljoprivredni sajam prilika za uspostavljanje saradnje i ostvarivanje benefita kako za srpske tako i za italijanske kompanije.

ПРИЛИКА ЗА УСПОСТАВЉАЊЕ САРАДЊЕ: Амбасадор Италије гост у новосадској градској кући

Pres služba Grada Novog Sada

Kako je navedeno u saopštenju, sagovornici su se osvrnuli i na bogat kulturni program koji u Novom Sadu, povodom ovogodišnje internacionalne smotre agrara čiji je Italija zemlja partner, organizuje Italijanski institut za kulturu. U razgovoru je istaknuta i saradnja u nauci, budući da se u Novom Sadu nalaze Instut Biosens i Institut za veštačku inteligenciju.

- Gradonačelnik je istakao da je novosadski Univerzitet sa 55 hiljada studenata i oko 14.000 zaposlenih, koji je prepoznat kao razvojna snaga grada i snažan sektor informacionih tehnologija, doprineo da navedene naučne institucije imaju svoje sedište u Novom Sadu – istaknuto je u saopštenju.

Takođe su se saglasili da je turizam oblast u okviru koje ima prostora za unapređenje saradnje, jer postoje direktni letovi iz više italijanskih gradova do Beograda.

Đurić je istakao da se kontinuirano radi na promociji Novog Sada i privlačenju turista i dodao da je u toku prošle godine registrovano 561.000 noćenja, što je duplo više u odnosu na period od pre deset godina. On je naveo da će veliki infrastrukturni projekti, kao što su uređenje Almaškog kraja i izgradnja pešačko-biciklističkog mosta preko Dunava, doprineti ponudi koja će zadržati turiste više dana u gradu.

Na kraju sastanka ambasador Gori pozvao je gradonačelnika Đurića da poseti izložbu posvećenu slavnom italijanskom fudbaleru Paolu Rosiju, koju će ambasada Italije organizovati u julu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna