KOŠAVA U VRŠCU LOMI GRANE: Duva 80 kilometara na sat, materijalna šteta na više objekata i automobila (FOTO)

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

11. 05. 2023. u 15:27

KOŠAVA u Vršcu danima duva velikom jačinom, a danas je dostigla brzinu od 80 kilometara na sat. Lomila je sve pred sobom.

КОШАВА У ВРШЦУ ЛОМИ ГРАНЕ: Дува 80 километара на сат, материјална штета на више објеката и аутомобила (ФОТО)

Foto: JKP Drugi oktobar

U gotovo svim delovima grada građani su prijavili da je prepoznatljivi vršački vetar polomio grane i mlada stabla, pri čemu je pojedincima pričinjena manja materijalna šteta.

Bilo je razbijenih šoferšajbni, ulubljenih karoserija, razbijenih prozora, a nosio je i crepove i delove oštećenih fasada.

I ispred zgrade Hemijsko-medicinske škole pala je velika grana starog kestena, ali srećom niko nije bio povređen.

U pojedinim delovima grada došlo je i do kratkotrajnog prekida u snabdevanju strujom, jer su se grane ili uplele i pale na žice na banderama.

Komunalna inspekcija i dežurne ekipe JKP „Drugi oktobar“ i „Elektrovojvodine“ tokom celog dana dežuraju i po prioritetima reaguju na pozive građana.

Oni apeluju na da građani ne parkiraju vozila na kritičnim mestima ispod drveća, da paze na oštećene fasade i crepove, kao i da poštuju upozorenje za (ne)ulazak u Gradski park u vreme jakog vetra.

Takođe, apeluju da ne bacaju nedogoreli pepeo i zapanjive ostatke ložišta u kontejnere i na otvorene površine, kako ne bi došlo do požara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)