PARAĆINAC NA POLUMARATONU U NICI: Nakon trke, posetio Savez Srba Francuske (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

01. 05. 2023. u 16:42

SAŠA Petrović, profesor fizičkog iz Paraćina, proteklog vikenda istrčao Međunarodni polumaraton u Nici nastavljajući tako svoju misiju da propagira svojim sugrađanima zdrave stilove života.

ПАРАЋИНАЦ НА ПОЛУМАРАТОНУ У НИЦИ: Након трке, посетио Савез Срба Француске (ФОТО)

FOTO: Privatna arhiva

U ovoj trci učestvovalo je oko 8.000 takmičara iz celog sveta, uključujući Afrikance, a paraćinski sportista uspeo je da ispuni svoj cilj, a to je da pređe utvrđenu rutu od 21 kilometar i to po ne baš povoljnim uslovima – po jakom pljusku.

I ovom prilikom Petrović je nastavio svoju misiju širenja kontakata i povezivanja svog rodnog grada sa dijasporom. Nakon trke posetio je Savez Srba Francuske, noseći autentične darove iz svog kraja koje je pripremio zahvaljujući podršci nekoliko paraćinskih ustanova i preduzetnika.

- Sa predsednikom Saveza Srba u Francuskoj Vladanom Radovanovićem razgovarao sam o mogućnostima za razmenu učenika i za organizovanje edukativnih ekskurzija budući da Nica već sarađuje sa Beogradom i Nišom, a Paraćin je na ruti auto-puta, pa bi mogao u tom smislu biti interesantan – veli Petrović.

On i u budućnosti ne odustaje od učešća na međunarodnim polumaratonima i na povezivanju Paraćina sa dijasporom, šireći, istovremeno, poruku da se treba baviti sportom jer je to osnova zdravlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja