SUđENJE ODLOŽENO JER JE IZOSTALA DOKTORKA: Proces protiv S.P. (30) iz Bačke Palanke osumnjičenom za ubistvo majke

Lj.P.

20. 04. 2023. u 08:00

PONOVLjENO suđenje za ubistvo Slavujke Pauković (54) iz Bačke Palanke, za koje je osumnjičen njen sin S.P. (30), nije održano u Višem sudu u Novom Sadu, zbog izostanka doktorke koja je trebalo da se izjasni da li je okrivljeni sposoban da učestvuje u postupku. Naredni pretres zakazan je za 4. maj.

СУђЕЊЕ ОДЛОЖЕНО ЈЕР ЈЕ ИЗОСТАЛА ДОКТОРКА: Процес против С.П. (30) из Бачке Паланке осумњиченом за убиство мајке

FOTO:Lj.P.

Njemu je krajem januara prošle godine na suđenju koje je bilo zatvoreno za javnost, bila izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, ali je prvostepena presuda ukinuta i naloženo da se suđenje ponovi.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je podiglo optužnicu protiv ovog tridesetogodišnjaka iz Bačke Palanke, zbog sumnje da je 2. ili 3. juna 2021. godine u porodičnoj kući u Ulici Šumskoj 34, na periferiji grada, u stanju kada nije bio sposoban da shvati značaj svog dela, odnosno u stanju neuračunljivosti, na podmukao i svirep način, sa više udaraca sekirom, usmrtio majku Slavujku sa kojom je živeo pod istim krovom.

Njemu se pripisuje da je iz pomoćne prostorije uzeo sekiru, prišao krevetu u kojem je nesrećna žena ležala, tako da nije mogla da ga vidi i bez ikakvog povoda sekirom devet puta udario u predelu glave, ali i ruke koju je podigla, verovatno da se odbrani. Nesrećna žena je ubrzo podlegla zadobijenim povredama.

Stravičan zločin otkriven je kada je Slavujkina ćerka, a sestra S.P., koja inače, živi i radi u Novom Sadu došla u Bačku Palanku, jer joj majka, sa kojom se svakodnevno čula, što je bilo uobičajeno, nije odgovarala na telefonske pozive. Kada je došla zatekla je zaključanu kuću, te je pozvala komšije, a ubrzo je stigla je i policija.

Beživotno Slavujkino telo u lokvi krvi, zatekli su u sobi, na krevetu zamotano u ćebe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)