UŠTEDOM DO SAVREMENIJE NASTAVE: Poboljšanje energetske efikasnosti u OŠ "Vuk Karadžić" u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

18. 04. 2023. u 13:12

U OKVIRU projekta Unapređenja energetske efikasnosti, u toku je rekonstrukcija zgrade Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u kraljevačkom naselju Ribnica, jedne od najstarijih osmoletki u gradu na Ibru.

УШТЕДОМ ДО САВРЕМЕНИЈЕ НАСТАВЕ: Побољшање енергетске ефикасности у ОШ Вук Караџић у Краљеву

GU u Kraljevu

Ovaj projekat obuhvata postavljanje termičke izolacije na spoljašnje i unutrašnje zidove, na krov, tavanicu i podove, ugradnju elektronskih cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila na svim grejnim telima, uređaja za merenje predate količine toplote pojedinačnim potrošačima, zamenu kotla i ugradnju opreme za daljinsku kontrolu i automatsku regulaciju rada termotehničkih sistema.

Ukupna vrednost projekta je 32 miliona dinara dinara, od kojih je 22 obezbedilo Ministarstvo rudarstva i energetike, a 10,2 miliona kraljevačka lokalna samouprava.

GU u Kraljevu

 

- Uštedom energije obezbedićemo više novca za druge namene u ovoj školi. Nećemo više mnogo sredstava izdvajati za kupovinu drva i uglja, nego ćemo ih preusmeriti na kupovinu novih školskih tabli, novih klupa i stolica i na osavremenjivanje nastave. U budžetu su obezbeđena sredstva i za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju fiskulturne sale u izdvojenom odeljenju na Beranovcu i uskoro očekujemo da projekat bude gotov – rekao je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, obilazeći radove.

GU u Kraljevu

 

Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ pohađa ukupno 921 učenik, od kojih 453 u matičnoj školi u Ribnici, 450 na Beranovcu i devetoro đaka u izdvojenom odeljenju u Kamenici. Prema rečima direktorke Milene Brković, ova obrazovna ustanova je savremena, moderna škola koja podiže digitalne kompetencije i zaposlenih i učenika.

- Tokom poslednjih godinu i po dana od Ministarstva prosvete dobili smo digitalnu opremu vrednu više od 5,2 miliona dinara – naglasila je direktorka Brković. - Uveli smo elektronske dnevnike, a zahvaljujući Ministarstvu turizma i telekomunikacija, i matična škola i isturena odeljenja kompletno su pokriveni brzim internetom.

SARADNjA

- SARADNjOM sa Ministarstvom rudarstva i energetike realizovali smo i projekat termičke zaštite zgrade ESTŠ „Nikola Tesla“, a obezbedili smo i sredstva za poboljšanje energetske efikasnosti u Domu učenika srednjih škola – istakao je gradonačelnik Terzić. - Nastavićemo da ulažemo u školstvo na teritoriji našeg grada na radost profesora, nastavnika, učitelja i dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno!