VASKRŠNJI RUČAK ZA BESKUĆNIKE: Dobrotvorna ustanova Eparhije bačke okupila siromašne u Novom Sadu

J. S.

16. 04. 2023. u 22:50

NA dan praznovanja Vaskrsenja Hristovog, najvećeg hrišćanskog praznika, Narodna kuhinja Eparhije bačke u svojim prostorijama u Novom Sadu priredila je vaskršnji ručak za svoje korisnike, beskućnike i sve potrebite pri hramu Vaznesenja Gospodnjeg na Klisi u Novom Sadu.

ВАСКРШЊИ РУЧАК  ЗА БЕСКУЋНИКЕ: Добротворна установа Епархије бачке окупила сиромашне у Новом Саду

Eparhija bačka

Vaskršnju trpezu je blagoslovio protojerej-stavrofor Branko Ćurčin, nastojatelj hrama Vaznesenja Gospodnjeg na Klisi, i tom prilikom čestitao okupljenima praznik Vaskrsenja Hristovog, rekavši da se "radujemo i da se molimo Hristu Raspetom i Vaskrslom, kako bi svoje životno breme nosili dostojanstveno i blagosloveno i na taj način na delu posvedočili svoju veru."

U pripremi vaskršnjeg ručka učestvovale su i parohijanke.

Korisnicima Narodne kuhinje kojima se redovno dostavlja obrok je takođe dostavljen vaskršnji ručak.

  - U Narodnoj kuhinji Eparhije bačke do sada je podeljeno preko 105 hiljada obroka, a trenutno se hrane 152 korisnika. Dobrotvorna ustanova Eparhije bačke „Vladika Platon Atanacković”  zahvaljuje svim dobrotvorima i priložnicima iz zemlje i rasejanja koji pomažu rad narodne kuhinje, uz molitvene želje da im Vaskrsli Hristos podari izobilje dobara nebeskih i zemaljskih - kaže protonamesnik Lazar Majstorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

U KIKINDI PONOVO GREJU STANOVE: „Toplana“ uključila kotlove