SVAKI TREĆI MEDICINAR: Loznica stipendirala do sada više od 2.700 učenika i studenata

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

12. 04. 2023. u 21:53

GRADONAČELNIK Loznice Vidoje Petrović upriličio je prijem za učenike i studente, kojima su uručena rešenja o dodeli gradskih nagrada.

СВАКИ ТРЕЋИ МЕДИЦИНАР: Лозница стипендирала до сада више од 2.700 ученика и студената

foto V Mitrić

Dve decenije, kako ističe Petrović, grad Loznica kroz široku lepezu demografskih podsticaja, pruža i finansijsku podršku najboljim učenicima i studentima. Ove godine, uslove su ispunila 52 učenika i 92 studenta, dok su na nekim od republičkih, ili međunarodnih takmičenja učenici osvojili 24 prve nagrade, devet drugih i 19 trećih.

Gradonačelnik je rekao da su „mladi budućnost Loznice“, kao i da za njih uvek ima mesta u javnom sektoru grada, Gradskoj upravi i institucijama koje su Loznicu pridružile grupi deset najrazvijenijih gradova Srbije.

- Meni je posebno drago da ukažem na činjenicu da od 92 studenta osnovnih studija 36 njih su studenti u oblasti medicine - istakao je Petrović. - Moram to da dovedem u vezu sa ulaginjima naše države u zdravstvo, ne samo u Srbiji nego pre svega u Loznici. U Opštu bolnicu, Dom zdravlja „Dr Milenko Marin“, izgradnju hiruško-ginekološkog bloka, rehabilitaciju zdravstvenih stanica do sada je uloženo, odnosno planirano, negde oko 65 miliona evra. Do sada je više od 60 odsto investirano i realizovano, u toku je poslednja, četvrta faza. Među vama je toliko studenata iz medicine, i to zaista ohrabruje. Uveren sam da će te se vratiti u svoj grad.Najtoplije je u svom kraju, tu smo najsigurniji, što ne znači da nećete možda poći i na neke prestižne univerzitete izvan naše zemlje, u cilju sticanja viših znanja i određenih naučnih titula ali da se uvek vratite u svoju zemlju, u svoj grad, kao što vidite – Loznica, vaš grad i ova zemlja su uz vas.

Do sada je, od 2000 godine, kroz gradske nagrade podržano 2.702 najbolja učenika i studenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)