PRIMER DOBRE PRAKSE I INTEGRACIJA: Prijemom u Skupštini grada, u Leskovcu obeležen Međunarodni dan Roma

I. M.

10. 04. 2023. u 17:39

GRADONAČELNIK Leskovca Goran Cvetanović i predsednik Skupštine grada Aleksandar Đurović primili su danas predstavnike romske nacionalne zajednice u ovom gradu, a povodom Međunarodnog dana Roma koji se obeležava svakog 8. aprila.

ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ И ИНТЕГРАЦИЈА: Пријемом у Скупштини града, у Лесковцу обележен Међународни дан Рома

foto: GU Leskovac

Na prijemu je rečeno da Leskovac godinama ulaže značajne resurse u poboljšanje statusa Roma. Naglašeno je da između lokalnih vlasti i romske nacionalne zajednice postoji kontinuirana komunikacija koja ima za cilj da definiše najprioritetnije potrebe Roma odnosno da se zajedničkim snagama radi na njihovom rešavanju.

Zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević je ovom prilikom kazala da je lokalna samouprava u gradu na Veternici ponosna na to da ovakva saradnja daje pozitivne ishode, ali i da postoji svest o tome da se mora još mnogo toga uraditi kako bi se najbrojnijoj nacionalnoj manjini u Leskovcu „pružile što veće mogućnosti i pomoć da budu što produktivniji deo društva“.

Najviši predstavnici Saveta romske nacionalne zajednice u Srbiji su nedavno ocenili da Leskovac ima odlične rezultate u procesu integracije Roma i da je primer dobre prakse.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)