DO KRAJA GODINE DVOCIFREN RAST PRIMANJA NAJSTARIJIH: Ministar Selaković u Novom Sadu na promociji penzionerske kartice (VIDEO)

Z. GRUMIĆ

03. 04. 2023. u 16:18

POSLE zaključivanja sporazuma o saradnji između republičkog Fonda PIO i nekoliko novosadskih javnih preduzeća i ustanova koji će penzionerima da obezbede pogodnosti i popuste putem penzionerskih kartica nove generacije, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković potvrdio je danas u Novom Sadu da će do kraja godine biti novog, dvocifrenog rasta penzija.

ДО КРАЈА ГОДИНЕ ДВОЦИФРЕН РАСТ ПРИМАЊА НАЈСТАРИЈИХ: Министар  Селаковић у Новом Саду на промоцији пензионерске картице (ВИДЕО)

Z. Grumić

Od oktobra do januara penzije su u Srbiji kumulativno porasle za 20,8 odsto a, po najavi predsednika Aleksandra Vučića, do kraja ove godine uslediće novo povećanje koje će biti dvocifreno, rekao je Selaković novinarima nakon promocije novih kartica na Trgu slobode.

- Na taj način mi sigurnim koracima idemo ka ispunjenju cilja postavljenog u Programu „Srbija 2025“ a to je da prosečne plate u našoj zemlji dostignu 1.000 evra a prosečne penzije dođu do nivoa od 430 do 450 evra - istakao je Selaković i ocenio da su sva ta povećanja siguran dokaz da idemo kao ostvarenju tog cilja.

Nakon što su u Gradskoj kući prisustvovali potpisivanju sporazuma Fonda PIO sa desetak novosadskih javnih i privatnih kompanija, ministar Selaković, gradonačelnik Milan Đurić i direktor tog fonda Relja Ognjenović razgovarali su sa brojnim penzionerima koji su došli na Trg slobode da se, u okviru te druge javne promocije, na štandovima Fonda prijave za kartice nove generacije čija primena kreće od oktobra.

- Ova penzionerska kartica je važan elemenat u procesu poboljšanja standarda i statusa naših starijih – poručio je ministar i apelovao na one mlađe da prijave za svoje roditelje, bake ili deke popune „onlajn“, preko sajta Fonda PIO, po vrlo jednostavnoj i brzoj proceduri.

DA BUDE POVOLjNIJE

Miloš Vidović iz Novog Sada, jedan od brojnih penzionera koji su se za novu karticu prijavili na štandu Fonda PIO Trgu slobode, očekuje da će biti nešto povoljnije, posebno u svakodnevnim kupovinama u prodavnici.

- Mi penzioneri nemamo drugi izvor prihoda, nego čekamo penziju od meseca do meseca i kad dođe, onda ide raspodela. Očekujem da će ovo biti vrlo povoljno – izjavio je on „Novostima“.

Direktor Ognjenović je izrazio zadovoljstvo penzionera u Novom Sadu za ovaj vid podrške države i napomenuo da će promocije novih kartica biti održane u svim gradovima širom Srbije.

- Nastojaćemo da okupimo što veći broj kompanija koje rade u našoj zemlji, jer je ovo način da penzionerski dinar vredi više, kroz popuste i pogodnisti koje će imati – dodao je Ognjenović.

I gradonačelnik Đurić je zadovoljan odzivom sugrađana, napominjući da je ovo samo početak.

- Planiramo da podelimo oko 70.000 kartica i pozivam ovom prilikom sve kompanije koje rade na teritoriji grada da se uključe u ovu fantaastičnu akciju koju je pokrenula naša država – rekao je Đurić.

Posle promocije kartica, gradonačelnik Đurić i ministar Selaković posetili su rekonstruisani Klub penzionera „Slana bara“, jedan od ukupno 19 klubova koji deluju u okviru gradskog Gerontološkog centra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini