U DUHU FRANKOFONIJE: U OŠ "Četvrti kraljevački bataljon" obeležen mesec francuske kulture

G. ĆIROVIĆ

28. 03. 2023. u 10:55

I OVE godine u Osnovnoj školi „Četvrti kraljevački bataljon“ u Kraljevu tradiciomalno je obeležen mesec Frankofonije posvećen francuskom jeziku, kulturi, istoriji i gastronomiji.

У ДУХУ ФРАНКОФОНИЈЕ: У ОШ Четврти краљевачки батаљон обележен месец француске културе

privatna arhiva

Na prigodnoj svečanosti u amfiteatru ove škole, učenici koji pohađaju nastavu francuskog jezika, pod mentorstvom svoje nastavnice Aleksandre Ćirović, na interesantan način su đacima četrvrtog razreda dočarali sve ono što su naučili na časovima.

Tako su ovom prilikom predstavljene francuska fudbalska reprezentacija i predstojeće Olimpijske igre u Parizu, dve velike reke Sena i Loara, Ajfelova kula i njen arhitekta Gistav Ajfel, najviše aplauza izazvali su scenski igrokazi „Suze na Seni“ i „Francuska pekara“, a sve je bilo začinjeno ukusnim francuskim kišom i kroasanima.

privatna arhiva

Mesec Frankofonije u OŠ "Četvrti kraljevački bataljon"

- Predstavljene su vrednosti Frankofonije prilagođene učenicima nižih razreda koji su bili u prilici da nauče nešto novo, da saznaju koje su to reči potpuno iste u francuskom i srpskom jeziku, ali i da degustiraju poznate francuske gastronomske specijalitete – kaže nastavnica Ćirović. - Nadam se da smo dočarali duh Francuske i radujemo se druženju i naredne godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)