CRKVAMA 20 MILIONA DINARA: Sufinansiranje radova na verskim objektima kraljevačkog kraja

G. ĆIROVIĆ

24. 03. 2023. u 12:49

Članovi kraljevačkog Gradskog veća usvojili su odluku o finansiranju ili sufinansiranju izgradnje ili obnove tradicionalnih verskih objekata kraljevačkog kraja. U sprovedenom postupku koji je obuhvatao i javni konkurs za ovu namenu opredeljeno je ukupno 20 miliona dinara iz gradskog budžeta.

ЦРКВАМА 20 МИЛИОНА ДИНАРА: Суфинансирање радова на верским објектима краљевачког краја

G.Šljivić

Za projekat „Izgradnja i obnova crkava i verskih objekata u Eparhiji Žičkoj“ koji obuhvata radove u ukupno 14 hramova na teritoriji Kraljeva, Upravni odbor Eparhije dobio je 19,5 miliona dinara, dok je za investiciono održavanje Beogradska nadbiskupija Rimokatolička župa Svetog Mihaela Arkanđela dobila 500.000 dinara.

Nakon ovogodišnjeg konkursa, tako je najviše novca, po tri miliona dinara, opredeljeno za izgradnju Hrama sa parohijskim domom i krstionicom u Adranima i izgradnju crkve sa zvonikom i objektom za paljenje sceća u varošici Ušće u Ibarskoj klisuri. Za završetak sale u porti crkve u Vitkovcu odobreno je dva miliona dinara, a po milion i po za rekonstrukciju konaka u manastiru u Voljavči, za izrgradnju temelja Hrama Svetih apostola Petra i Pavla u manastiru u Zgodačici, kao i za završne radove na zvoniku Hrama Svetog Save u Kraljevu, dok je, pored ostalog, po 1,2 miliona predviđeno za izgradnju pristupne staze Hrama Bogorodice Trojeručice u Konarevu i izgradnju parohijskog doma u Vrbi.

G.Šljivić

Hram Svetog Save u Kraljevu

Sa pola miliona dinara kraljevačka lokalna samouprava sufinansiraće molersko-fasaderske i elektro radove, kao i parterno uređenje u rimokatoličkoj crkvi Svetog Mihaela Arkanđela u gradu na Ibru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)