MNOGI SU DALI ŽIVOTE BOREĆI SE U NJOJ: Skupština udruženja “Herojska 549. motorizovana brigada“: održana danas u Paraćinu (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

26. 03. 2023. u 17:08

GODIŠNjA skupština Udruženja "Herojska 549. motorizovana brigada“, sa sedištem u Beogradu, održana je danas u Paraćinu, zahvaljujući dobroj saradnji sa opštinom Paraćin i boračkim udruženjem „Ratni veterani Paraćin“.

МНОГИ СУ ДАЛИ ЖИВОТЕ БОРЕЋИ СЕ У ЊОЈ: Скупштина удружења “Херојска 549. моторизована бригада“: одржана данас у Параћину (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

U radnom delu sednice izabrano je rukovodstvo tog udruženja, usvojeni su prošlogodišnji izveštaj o radu, finansijski izveštaj i program za ovu godinu, dok su se u svečanom delu delegatima i gostima obratili, između ostalih, brigadni general Stojan Konjikovac i Zoran Antić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Za predsednika Skupštine izabran je Goran Đinović, koji je rekao da je to velika obaveza i čast, te da je prošle godine sa veoma malo sredstava udruženje  formiralo 50 gradskih odbora, a 20 je u završnoj fazi formiranja. Organizovano je 145 različitih aktivnosti, što je zaista veliki broj.

Državni sekretar Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, Zoran Antić, istakao je da je njegov boravak danas u Paraćinu prvenstveno lične prirode jer je i sam pripadnik 549. motorizovane brigade, pa se odazvao na poziv svojih saboraca. On se obratio skupu u svečanom delu sednice, podsetivši da se ove godine navršava 55 godina od osnivanja te brigade, a podsetio je i na mnoga imena koja su dala svoje živote boreći se u njoj.

 Brigadni general Stojan Konjikovac takođe je govorio o impresivnim rezultatima udruženja u prethodnoj godini uprkos tome što udruženje nema prostorije i nije na državnom budžetu. On se ujedno zahvalio domaćinu, opštini Paraćin, prisutnom članu Opštinskog veća Saši Ružiću, te Udruženju „Ratni veterani Paraćin“,  na gostoprimstvu i saradnji.

Na kraju skupa, obraćajući se prisutnima, Ružić je istakao da mu je čast da u ime lokalne samouprave prisustvuje ovoj Skupštini, a govorio je i o sadašnjoj dobroj saradnji različitih boračkih udruženja na teritoriji opštine Paraćin.

Svečanom delu sednice  prisustvovali su još predstavnici Vojnog sindikata Srbije, Posebnih jedinica policije, paraćinskog udruženja „Ratni veterani“ i drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Zajedno za očuvanje prirode