SEĆANJE NA NASTRADALE NIKAD NEĆE PROĆI: Leskovac obeležio godišnjicu početka NATO agresije

I. M.

24. 03. 2023. u 20:50

Polaganjem venaca na spomenik palim borcima u ratovima devedesetih i tokom NATO agresije na našu zemlju Leskovac je obeležio godišnjicu početka ovog, kako je naglašeno, brutalnog, jezivog, užasnog i neljudskog napada na jednu malu zemlju.

СЕЋАЊЕ НА НАСТРАДАЛЕ НИКАД НЕЋЕ ПРОЋИ: Лесковац обележио годишњицу почетка НАТО агресије

foto: GU Leskovac

Uz podsećanje da su vazdušni udari izvršeni od strane 19 zemalja članica NATO saveza u ime Leskovca venac je položio gradonačelnik Goran Cvetanović, dok se prisutnima obratio član Gradskog veća Andrija Atanasković.

- U čast nastradalih, tokom 78 godina NATO agresije, je podignut ovaj spomenik. To je bila naša obaveza prema onima koji su dali ono što je najvrednije – svoje živote. Godine su prošle, ali naše sećanje na te nesrećne dane nikada neće proći. Rane i dalje bole i nikada neće biti zalečene zbog strašne tragedije koju smo pretrpeli i života koje smo izgubili – kazao je Atanasković.

Vence su položili i predstavnici Vojske Srbije, Organizacije boraca veterana rata 1991-1999, Saveza potomaka ratnika 1912-1920, Udruženja vojnih penzionera, Narodnog muzeja u Leskovcu i Gradskog odbora SUBNOR-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NEMA PREDAJE! Čitava prestonica se sakrila zbog nevremena, ali ne i ova devojka - ona je imala jako važan zadatak (VIDEO)