POČINJE KONKURISANJE ZA BESPOVRATNA SREDSTVA: Podrška za vlasotinačka gazdinstva

Игор Митић
Igor Mitić

17. 03. 2023. u 17:00

POLjOPRIVREDNICI sa teritorije Vlasotinca mogu da, do 28. marta, konkurišu za sredstva kod Lokalnog fonda za razvoj poljoprivrede i da ostvare pravo na podršku u maksimalnom iznosu od 250 hiljada dinara.

ПОЧИЊЕ КОНКУРИСАЊЕ ЗА БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА: Подршка за власотиначка газдинства

Foto D. Dozet

Od lokalne samouprave bespovratno dobijaju 20 odsto odobrenog iznosa, a preostala sredstva vraćaju u roku od tri godine. Dug vraćaju bez kamate. U prvoj godini, i to šest meseci od nabavke, 10 odsto, u drugoj 30, a u trećoj 40 odsto pozajmljenog novca - kvartalno.

Za zainteresovane je održana info sesija koju su organizovali lokalna samouprava, Fondacija „Ana i Vlade Divac“ i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

- Ove godine opredelili smo se da kroz lokalni fond ulažemo u stočarstvo jer je ono trenutno najugroženija grana poljoprivrede. Uz redovne podsticaje koje dajemo iz opštinskog budžeta, ovo je dobra šansa za povoljno ulaganje. Pozivam vas da iskoristite tu mogućnost – istakao je Nebojša Stojanović, pomoćnik predsednika opštine.

Dokumentacija se podnosi na adresu centra za razvoj dva okruga, a na raspolaganju su tri miliona dinara od čega je lokalna samouprava obezbedila dva, a partneri milion dinara.

Lokalni fondovi ove vrste od 2020. godine, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj(USAID), osnovani su u 13 gradova i opština.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!