ŠKOLSKU KLUPU ZAMENIO BOLNIČKOM SOBOM: Fond humanosti "Novosti" u akciji pomoći Mihailu (13) u borbi sa leukemijom

T.N.

02. 03. 2023. u 21:05

FOND humanosti "Večernjih novosti" priključio se akciji sakupljanja novca za nastavak lečenja dečaka Mihaila Kneževića (13) iz Beograda koji boluje od teškog oblika leukemije.

ШКОЛСКУ КЛУПУ ЗАМЕНИО БОЛНИЧКОМ СОБОМ: Фонд хуманости Новости у акцији помоћи Михаилу (13) у борби са леукемијом

privatna arhiva

Do februara prošle godine, trinaestogodišnji Mihailo bio je redovan učenik Osnovne škole "Sveti Sava" u Vrčinu i sa svojim drugarima provodio školske dane. Na zimskom raspustu posle visoke temperature, upaljenih limfnih žlezda, loše krvne slike, otkriveno je da Mihailo boluje od akutne limfoblastne leukemije. Odmah je započeto lečenje u Univerzitetskoj dečjoj klinici "Tiršova" gde je usledio niz hemoterapija.

Svaku terapiju Mihailo je teško podnosio, a nakon drugog ciklusa dobio je sepsu kao i akutni pankreatitis zbog čega se borio za život. Konzilijum lekara odlučio je da je malom borcu hitno potrebna transplantacija matičnim ćelijama u inostranstvu.

Mihailo se od 12. septembra nalazi u Italiji na lečenju, a u februaru urađena je transplatacija. Donor matičnih ćelija bila je Mihailova majka. Mihailo se i dalje nalazi u bolnici u Italiji, a da bi se nastavio proces lečenja potrebno je još 900.000 dinara.

RAČUN

SVI koji žele da pomognu da Mihailo Knežević što pre ozdravi i vrati se svakodnevnim aktivnostima, mogu to učini uplatom na tekući račun roditelja, Ivice Kneževića: 105-0000002158610-16.

Školsku klupu Mihailo je zamenio bolničkom sobom. Mihailovi drugari iz odeljenja organizovali su mnogobrojne humanitarne turnire, bazare, prikupljali novac - a sve sa ciljem da njihov drugar što pre ozdravi.

Ovo je još jedna u nizu akcija koje je Fond humanosti "Novosti" sproveo sa željom da se što pre skupi neophodan novac kako bi se lečenje malog Mihaila što pre privelo kraju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom