“GUSANI U MAGLI” U HUMANITARNOJ AKCIJI: Igraju da kupe aparat za bolnicu u Kikindi

R. Š.

16. 03. 2023. u 19:43

OSNOVAN na temelju i ideji humanitarnog rada pre nekoliko godina, dok su mu članovi bili srednjoškolci, teatar „Gusani u magli“ vraća se staroj aktivnosti.

“ГУСАНИ У МАГЛИ” У ХУМАНИТАРНОЈ АКЦИЈИ: Играју да купе апарат за болницу у Кикинди

Foto: Privatna arhiva

Nekadašnji članovi u međuvremenu su završili fakultete, neki od njih, poput glumca Srefana Ostojića, vratili se u Kikindi tako da „Gusani“ ponovo igraju i žele drugima da pomognu. Ostojić je diplomirao glumu u Novom Sadu, radio u pozorištima u Subotici i Novom Sadu, a onda sve to napustio i samostalno već odigrao nekoliko predstava, tokom leta putovao je po selima i igrao svoje monodrame. On je i osnivač „Gusana u magli“ i sada zajedno s prijateljima, koji su mu se pridružili, želi da sakupi novac za kikindsku Opštu bolnicu.

- Želimo da bolnici kupimo aparat za merenje sluha-audiometar, koji košta više od 200.000 dinara. U razgovoru sa direktoricom, dr Vesnom Tomin, saznali smo da je toj ustanovi neophodan baš takav uređaj, pa će naše aktivnosti biti usmerene ka tome da što pre sakupimo potrebnu sumu. Imamo novi prostor teatra u Nemanjinoj 12, u kojem već sprovodimo radioničarske aktivnosti i ovog meseca smo počeli održavanje večernjih vikend programa za sve građane - saopštili su „Gusani u magli“.

Članovi ove grupe kažu da žele da promovišu mlade autore, neformalne grupe, umetnike iz likovne, dramske, muzičke i drugih grana. Programe će izvoditi u kućnoj atmosferi, a najavili su da će organizovati pozorišne, muzičke i likovne događaje, projekcije i književne promocije.

- Ulaznica za programe biće prilog koji će se stavljati u kutiju. Polovina prihoda namenjena je akciji za bolnicu, a ostatak za održavanje prostora teatra – naveli su „Gusani“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)