BOLJI USLOVI ZA UČENJE: U osnovnoj školi na Paliću zamenjeni prozori

J. L.

10. 03. 2023. u 15:00

ZAHVALjAUJUĆI podršci Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i propise i nacionalne zajednice. koji je obezbedio ukupno 6.5 miliona dinara, u Osnovnoj školi "Miroslav Antić“ na Paliću zamenjeni su prozori na zgradi.

БОЉИ УСЛОВИ ЗА УЧЕЊЕ: У основној школи на Палићу замењени прозори

foto: J.L.

- Uvek naglašavam da ne može sve odjednom da bude završeno, jer Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje brine o više stotina škola u celoj Vojvodini. Za prvu fazu radova izdvojeno je četiri, a za drugu dva i po miliona dinara – kaže Balint Pastor, predesednik Skupštine grada. - Ovim okončavamo ovaj krug konkursa. Subotica  je i ovoga puta dobila znatna sredstva. Pored ove škole, radovi su bili i u školama „Majšanski put“, „Sečenji Ištvan“ i „Hunjadi Janoš“ u Čantaviru.

U toku su ovogodišnji konkursi Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i propise i nacionalne manjine.

- Naš projekat obnove školskih objekata traj već sedam godina i svake godine uspevamo da povećamo iznos u budžetu za ovu namenu. Međutim, i pored toga posao nije završen već treba kontinuirano raditi na obnovi škola  – istakao je Žolt Sakalaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje. – U toku je konkurs za rekonstrukciju i adaptaciju školskih objekata u okviru koga će biti izdvojeno 175 miliona dinara. Imamo i konkurs za izradu projektno-tehničke dokumenacije, koja je preduslov da bi škola izvodila neke redove, a tu su i konkursi za projekte i programe, na koja mogu da se prijave i civilna društva. Ono što je važno je da ćemo raspisati i konkurs za povećanje bezbednosti u školama.

Zahvaljujući aktivnom apliciranju na konkursima OŠ „Miroslav Antić“ , koju pohađa 460 đaka, realizovala je brojne investicije, kao što su nabavka nameštaja a organizovan je i letnji kamp i napravljen školski sajt.

               

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba