SARADNJOM DO BOLJIH USLOVA ZA ŽIVOT: Kod Vlasotinca petočlana porodica Stojanović uskoro dobija funkcionalni dom

I. M.

03. 03. 2023. u 13:42

LOKALNA samouprava u Vlasotincu i jedna humanitarna fondacija iz Beograda potpisali su protokol o saradnji na obezbeđivanju boljih uslova socijalno ugroženim građanima. Njihov prvi zajednički korak je pomoć porodici Stojanović iz sela Ravni Del.

САРАДЊОМ ДО БОЉИХ УСЛОВА ЗА ЖИВОТ: Код Власотинца петочлана породица Стојановић ускоро добија функционални дом

foto: OU Vlasotince

Ova petočlana porodica uskoro će, umesto stare trošne kuće, dobiti funkcionalni dom u drugom selu, jer njihova kuća više nije za stanovanje.

Lokalna samouprava, Centar za socijalni rad, organizacije i pojedinci godinama pomažu ovu porodicu. Iako su uslovi za život na selu teži, porodica je odlučila da ostane u seoskoj sredini.

Od troje dece, dvoje su srednjoškolci, a jedan učenik osnovne škole. Otac radi sezonske poslove, kako bi obezbedio egzistenciju i školovanje dece, zbog čega mesecima nije kod kuće i zato im je ova pomoć od presudne važnosti.

Uz zahvalnost na saradnji, u lokalnoj samoupravi podsećaju da su gosti imali priliku da vide da Vlasotince ima razvijene socijalne programe i sluha za potrebe najugroženijih što, pored ostalog, potvrđuje nagrada za unapređenje položaja žena na selu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)