DA ORBITA BUDU BRAK, DECA I PORODICA: Predavanje o greškama u vaspitanju u LJuboviji

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

03. 03. 2023. u 12:18

U PAROHIJSKOM domu crkve Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Ljuboviji, povodom Nacionalnog Dana knjige, u organizaciji Biblioteke „Milovan Glišić“, klinički psiholog dr Vlajko Panović održao predavanje na temu „Najčešće greške u vaspitanju dece“, i promociju knjige „Brak, deca, porodica“.

ДА ОРБИТА БУДУ БРАК, ДЕЦА И ПОРОДИЦА: Предавање о грешкама у васпитању у Љубовији

Foto _V Mitrić

Gosta koji je "ove gore list" pozdravila je direktorka Biblioteke Marijana Petaković, a o knjizi, je govorio i tv voditelj Darko Panović, takođe Azbukovčanin.

U skoro dvosatnom predavanju, kom su prisustvovali mnogi meštani Azbukovice, ali i komšije i susedne Republike Srpske, uz značajan broj sveštenika i monaha, ugledni stručak govorio je o paradoksima savremenog doba ,o najčešćim greškama roditelja u vaspitanju dece, otuđenosti u porodici, otuđenosti bračnih drugova, otuđenosti roditelja i dece. Ukazao je na veliki uticaju tehnike, tehnologije i medija, „ koji stvaraju novi obrazac ponašanja u porodici“.

Tokom predavanja autoru knjige su postavljena mnoga pitanja na temu, vaspitanja dece - korišćenje slobodnog vremena, odnosa među supružnicima, izboru bračnog druga, o načinima izbegavanja štetnih uticaja od medija, tehničkih sredstava.

- Nesporno je da smo mi napadnuti spolja i da "globalisti" pokušavaju da nam nametnu način i forme života i ponašanja, ali mnogo je opasnije razaranje naše društva i porodice iznutra, s toga nam predstoji velika borba, moramo se vratiti našoj tradiciji i veri, odbaciti gordost, srebroljublje. Lako biti neće - poručio je dr Panović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna