BEZ POVEĆANJA ŠKOLARINA: Pedagoški fakultet u Vranju neće menjati cenu studiranja

J. S.

02. 03. 2023. u 09:59

SAVET Pedagoškog fakulteta u Vranju, postupajući po predlogu Nastavno-naučnog veća, doneo je odluku da visina školarina na studijskim programima ovog fakulteta u školskoj 2023/2024. godini ostane ista kao i prethodnih školskih godina.

БЕЗ ПОВЕЋАЊА ШКОЛАРИНА: Педагошки факултет у Врању неће мењати цену студирања

Foto: J.S.

Tako će školarina na osnovnim akademskim studijama za obrazovanje učitelja i vaspitača i integrisanim akademskim studijama za obrazovanje master profesora tehnike i informatike koštati 60.000 dinara, dok će školarina na master akademskim studijama za obrazovanje učitelja i vaspitača iznositi 80.000 dinara. Samofinansirajuće studente na doktorskim akademskim studijama školarina će naredne školske godine stajati 120.000 dinara.

Članovi Nastavno-naučnog veća i Saveta Fakulteta su se prilikom donošenja ovakve odluke rukovodili pre svega materijalnom situacijom stanovnika juga Srbije i problemom ubrzanog odliva mlađe populacije iz ovog dela naše zemlje. Namera je bila da se srednjoškolcima i mladima ukaže da na studije ne moraju da odlaze u druge gradove, gde su troškovi života znatno veći i odakle se najčešće nikad i ne vrate u rodno mesto, već da imaju mogućnost da, uz znatno manje troškove, ostanu da studiraju, a kasnije i žive i rade u Vranju. U tom cilju, odlučeno je da se ne prati trend povećanja školarina koji je aktuelan na svim drugim visokoškolskim ustanovama u Srbiji, već da školarine na Pedagoškom fakultetu i u narednoj školskoj godini ostanu nepromenjene i među najpovoljnijima u Srbiji.

Pedagoški fakultet u Vranju nalazi se u sastavu Univerziteta u Nišu i jedina je matična visokoškolska ustanova u ovom gradu, koja ove godine obeležava jubilej od 30 godina postojanja i uspešnog rada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)