ŠIRI SE VIDEO-NADZOR SAOBRAĆAJA: Nove investicije u Vranju od naplaćenih kazni

Дејан Ристић
Dejan Ristić

02. 03. 2023. u 06:30

LOKALNA samouprava u Vranju će ove godine nastaviti sa realizacijom projekta video-nadzora gradskog saobraćaja, za šta će biti izdvojeno 7,5 miliona dinara od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje.

ШИРИ СЕ ВИДЕО-НАДЗОР САОБРАЋАЈА: Нове инвестиције у Врању од наплаћених казни

Foto D. Ristić

Dugo najavljivani projekat video-nadzora saobraćaja u Vranju počeo je sa realizacijom jesenas, postavljanjem nosača sa video kamerama u Maričkoj i ulici Proleterskih brigada.

Instalirana je i prateća oprema za takozvanu „video-sobu“ koja čini mozak sistema za nadzor u Policijskoj upravi Vranje, gde će se slivati snimci sa svih kamera 24 sata dnevno i gde će biti registrovani svi saobraćajni prekršaji.

Ove godine, planom gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja, predviđeno je 7,5 miliona dinara za instaliranje kamera u bulevarima Patrijarha Pavla (nekadašnji bulevar AVNOJ-a) i Nikole Tesle (bivši bulevar Pariske komune), kao i ulici Partizanski put.

– Primetili smo da na strani ka kojoj su okrenute kamere, nemamo nepropisno parkirana vozila ni na trotoaru, ni na kolovozu, imamo usporenu vožnju sve do linije dokle hvataju kamere, a onda se ubrzavaju – navodi Marjan Stanković, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja.

Sredstva za realizaciju projekta video-nadzora se obezbeđuju iz fonda u koji se sliva deo novca od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje. Iz ovih sredstava finasira se i održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije, kao i obezbeđivanje dečjih auto sedišta za sve novorođene bebe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)