„PUTOVANJE KROZ ISTORIJU UMETNOSTI“: Izložba dečjih radova u Jagodini (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

23. 02. 2023. u 16:40

IZLOŽBA dečijih likovnih radova „Putovanje kroz istoriju umetnosti“ postavljena je u Galeriji „Ginko“ Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, a zainteresovani moći da je pogledaju do nedelje, 5. marta.

„ПУТОВАЊЕ KРОЗ ИСТОРИЈУ УМЕТНОСТИ“: Изложба дечјих радова у Јагодини (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Izložba je plod saradnje Fakulteta pedagoških nauka, vrtića „Sunce“ i Predškolske ustanove „Pionir“. U pitanju je istoimeni projekat i poseban model obrazovanja studenata četvrte godine fakulteta u okviru predmeta „Metodički praktikum likovnog vaspitanja“.

-Sam projekat je podrazumevao i da se studenti osposobe da u radu sa decom predškolskog uzrasta umetnička dela koriste na pravilan način. To znači da mi decu upoznajemo sa nekim delom, podstičemo njihova razmišljanja, a onda, zapravo, slušamo njihove ideje i zaključke. Tako se razvijaju najrazličitije teme razgovora – kaže Jovana Đorđević, asistent na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

Suzana Jović, rukovodilac vrtića “Sunce”, dodaje da godinama imaju odličnu saradnju sa ovom visokoškolskom obrazovnom ustanovom. Sa decom, uglavnom, rade metodičari i njihovi studenti.

Foto:Z.Gligorijević

Foto:Z.Gligorijević

Inače, ova izložba likovnih radova biće jedna od brojnih aktivnosti kojima će Fakultet pedagoških nauka u Jagodini obeležiti veliki jubilej - 125 godina od osnivanja Učiteljske škole i tri decenije od osnivanja Fakulteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)