IGRALIŠTA SA SERTIFIKATOM: Kraljevčani uređuju prostor za igru najmlađih sugrađana

G. ĆIROVIĆ

23. 02. 2023. u 10:55

ZA obnovu, uređenje i ispunjavanje bezbednosnih uslova za dobijanje setifikata na javnim dečjim igralištima u gradu na Ibru u skladu sa zakonom iz 2019. godine, iz gradske kase Kraljevčani su tokom prošle godine izdvojili oko 26 miliona dinara sa PDV.

ИГРАЛИШТА СА СЕРТИФИКАТОМ: Краљевчани уређују простор за игру најмлађих суграђана

G.Šljivić

U okviru programa ovdašnjeg Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta revitalizacija je tako obavljena na igralištima u parku „Pljakin šanac“, u naselju „Moša Pijade“, u Dositejevoj ulici, na Ratarskom imanju u popularnim „borićima“, kao i na teretani na otvorenom kraj Ibra u centru grada.

S druge strane, dugogodišnji i po svemu sudeći teško rešiv problem je što se ova igrališta često nalaze na udaru vandala, pa je njihova obnova i zamena polomljenih rekvizita gotovo redovna stavka među skupim mesečnim troškovima.

G.Šljivić

Igralište u parku "Pljakin šanac"

- Ne preostaje nam ništa drugo nego da apelujemo na Kraljevčane da čuvaju igrališta namenjena najmlađim sugrađanima – kaže Marica Mijajlović, direktorka JP za uređivanje građevinskog zemljišta. - Te sprave na igralištima nisu ni namenjene, ni prilagođene tinejdžerima već mališanima za njihovu bezbednu igru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona