U NOVOM SADU OTVORENA IZLOŽBA „VREME MI NEĆE IZBRISATI TEBE“: Predstavljeni radovi članova porodica nestalih

Z. GRUMIĆ

20. 02. 2023. u 17:25

IZLOŽBA „Vreme mi neće izbrisati tebe“, na kojoj su predstavljeni radovi slikara Uglješe Colića i članova porodica nestalih u sukobima tokom devedesetih godina prošlog veka, otvorena je danas u Kulturnom centru Novog Sada.

У НОВОМ САДУ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „ВРЕМЕ МИ НЕЋЕ ИЗБРИСАТИ ТЕБЕ“: Представљени радови чланова породица несталих

Z. Grumić

Izložba „Vreme mi neće izbrisati tebe“, na kojoj su predstavljeni radovi slikara Uglješe Colića i članova porodica nestalih u sukobima tokom devedesetih godina prošlog veka, otvorena je danas u Kulturnom centru Novog Sada.

Pozdravljajući prisutne, zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac je rekao da je problem nestalih lica osetljivo pitanje koje zahteva odgovoran pristup i saradnju svih relevantnih subjekata.

- Važno je da razumemo situaciju porodica nestalih, da budemo tu za njih i da im, koliko je u našoj mogućnosti, pomognemo. Naš grad je postao novi dom mnogima koji su bez svog ognjišta ostali tokom ratnih dešavanja. Ponosni smo na njegovu otvorenost, humanost Novosađana i izuzetno držimo do kulture sećanja.

Crnobarac je zahvalio autorima radova, kao i Crvenom krstu Srbije što tom izložbom skreće pažnju javnosti na važnu temu i ukazuje na probleme sa kojima se porodice nestalih suočavaju.

Izložba je završni deo projekta „Pružanje psihološke i psihosocijalne podrške porodicama nestalih lica“, koji realizuju Crveni krst Vojvodine i Međunarodni komitet Crvenog krsta Regionalna delegacija u Beogradu, sa ciljem osnaživanja porodica i ublažavanja višedecenijske patnje koju one nose već kroz više generacija. U projektu učestvuje 17 članova porodica nestalih koji imaju boraviša na teritorijama Grada Novog Sada, Sremskih Karlovaca i Beočina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)