PODRŠKA VUKU (13) DA POBEDI KANCER: Humanitarna godišnja izložba paraćinskih gimnastičarki posvećena obolelom dečaku

Зорана Рашић
Zorana Rašić

20. 02. 2023. u 21:36

GIMNASTIČKI klub Paraćin ni ovog februara nije izneverio tradiciju da njihova redovna godišnja priredba bude humanitarnog karaktera, i da se od publike prikupe sredstva za lečenje nekog obolelog sugrađanina.

ПОДРШКА ВУКУ (13)  ДА ПОБЕДИ КАНЦЕР: Хуманитарна годишња изложба параћинских гимнастичарки посвећена оболелом дечаку

Foto: GK "Paraćin"

Ovog puta novac je namenjen trinaestogodišnjem dečaku Vuku Vasiću, koji se od teške maligne bolesti kostiju - juingovog sarkoma, leči na specijalizovanoj klinici u Italiji u Bolonji.

Kako saznajemo od Marije Rakić, koja je jedan od osnivača kluba, prikupljeno je i uplaćeno na račun oko 80.000 dinara jer su na ulazu u sportsku halu, gde je program održan, bile postavljene humanitarne kutije.

Uz podršku ovom dečaku koji se, umesto da bude u školskoj klupi sa vršnjacima, suočava sa teškim mega-terapijama, publika je bila u prilici da uživa u pravom spektaklu koje su priredile talentovane gimnastičarke.

U programu su učestvovale devojčice od predškolskog uzrasta do seniorki, koje su pokazale zbog čega su prošle takmičarske sezone osvojile brojne nagrade, ali i neke slobodne koreografije. A osvojile su, u grupnom programu, 19 zlatnih, 11 srebrnih i četiri bronzane medalje, a pojedinačno - čak 46 zlatnih medalja, 25 srebrnih i 23 bronzane. Bila je to prava revija gracioznosti, ritma i lepote.

PODRŠKA U NASTAVKU LEČENjA

U BOLONjU je otputovao krajem septembra prošle godine, sada je tamo sa majkom i njegovo kompleksno lečenje potrajaće i više narednih meseci, pa iako je početna svota novca obezbeđena, Paraćinci i dalje organizuju ovakve i slične humanitarne događaje, jer će sredstva za nastavak lečenja svakako biti još potrebna.

Podsetimo, zahvaljujući velikoj podršci ne samo Paraćinaca, već i cele Srbije, pa i dijaspore, Vukovi roditelji uspeli su da prikupe novac koji im je potreban za početak lečenja u Italiji ovog nadasve hrabrog dečaka, koji ne sumnja da će da pobedi bolest.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)