DO VRTIĆA BEZ PREPREKA: Uređeno dvorište predškolske ustanove "Poletarac" u Rumi

S. K.

15. 12. 2022. u 11:24

U VRTIĆU "Poletarac" u Rumi rešen je neadekvatan prilaz, tako da zaposleni, mališani i njihovi roditelji neće imati više problema kada dolaze u ovu obrazovnu ustanovu u Prvomajskoj ulici.

ДО ВРТИЋА БЕЗ ПРЕПРЕКА: Уређено двориште предшколске установе Полетарац у Руми

Plato ispred obdaništa, Foto S. K.

Lokalna samouprava finansirala je radove na uređenju dvorišnog prostora za šta je izdvojeno tri miliona dinara.

U vrtiću "Poletarac" koji pohađa oko 300 mališana, asfaltiran je prilazni plato, deo ekonomskog dvorišta, oko 800 kvadratnih metara, da bi se olakšao pristup roditeljima koji dovoze decu ovde svakoga dana, tako i zaposlenima i ljudima koji dopremaju namirnice.

- Najavljivali smo da ćemo stvoriti bolje uslove za život svih naših sugrađana, pa počev tako od naših najmlađih kojima moramo obezbediti sve neophodne uslove za njihovo odrastanje, vaspitanje i obrazovanje. Ovo je jedan od većih predškolskih objekata u kome su zastupljene sve uzrasne grupe. Objekat je podignut sredinom osamdesetih godina, od tada u njega nije dosta ulagano, mogu slobodno da kažem gotovo ništa sem osnovnih elementarnih stvari - rekla je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić, prilikom obilaska objekta.

Ona je najavila dalja ulaganja u sve predškolske, osnovne i srednjoškolske objekte.

- Novi vrtić "Kockica 2" uskoro kreće sa radom, a u narednoj godini uređujemo i objekat stare uprave u centru grada. U dogovoru sa direktorkom UPVO "Poletarac" uložićemo nova sredstva u adaptaciju ovog objekta u Prvomajskoj ulici" - rekla je predsednica Ćirić.

Ilustracija Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini