ULAŽU U BOLJI ŽIVOT GRAĐANA: Rumljani spremili nacrt budžeta za 2023. godinu sa planiranih 3,9 milijardi

S. Kostić

13. 12. 2022. u 06:33

BUDžET za narednu, 2023. godinu projektovan je na 3,9 milijardi dinara, a tolika sredstva na raspolaganju obavezuju na veliku odgovornost i ozbiljnost, kako bi sredstva bila pravilno raspoređena na sve sfere života sugrađana i kako bi se građanima obezbedili što kvalitetniji uslovi za život, istakla je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma, nakon sednice Veća gde je usvojena ova odluka.

УЛАЖУ У БОЉИ ЖИВОТ ГРАЂАНА: Румљани спремили нацрт буџета за 2023. годину са планираних 3,9 милијарди

Uređuju se saobraćajnice i prilazi gradu , Foto S. K.

Kako je rečeno, lokalna samouprava će nastaviti i u narednoj godini sa modernizacijom javnih preduzeća, pre svega JP "Komunalac" i JP "Vodovod", a uz pomoć Ministarstva zaštite životne sredine započeće rekultivacija gradske deponije, za šta je u budžetu Opština izdvojila 103 miliona dinara.

Obezbeđena su sredstva za dalja ulaganja u oblast zdravstva, u planu je kupovina novog saniteta, započeće radovi na renoviranju službe Hitne pomoći, a kupljeni savremeni uređaj za stomatološku službu - ortopan biće pušten u rad.

- Planirane su novčane pomoći za trudnice, porodilje, za decu obolelu od teških, retkih i malignih bolesti. Tu su i dalje besplatni vrtići i udžbenici, a nastavljamo i dalje sa merama energetske sanacije odnosno zamene stolarije, kotlova i svega onoga što je neophodno - izjavila je predsednicaĆirić.

Foto: Opština Ruma

U Kulturnom centru radiće se reparacija bine u Velikoj sali, ozvučenje, plafoni i drugo, dok su u Zavičajnom muzeju planirani radovi mnogo obimniji i kompleksniji.

- Od januara počinju radovi na ugradnji sistema centralnog grejanja, a nakon toga menjamo pločice i podove u samom prizemlju, gde će biti veći deo stalne postavke.

Takođe očekujemo pomoć od Ministarstva kulture, koje nam je i ove godine pomoglo, za zamenu elektroinstalacija - kazala je Ćirićeva i dodala da će u Turističku organizaciju biti uloženopreko 11 miliona dinara, mimo redovnih troškova.

Značajno ulaganje planirano je i u putnu infrastrukturu.

- Planiramo da započnemo projekat rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića, koja će biti bulevarskog tipa. Projekte smo podelili u dve budžetske godine i imaćemo prilaze gradu kakve zaslužujemo - istakla je predsednica Opštine.

USVAJANjE

NACRT budžeta prosleđen jena skupštinsko odlučivanje, a sednica je zakazana za 17. decembar, kada bi odbornici usvojili ovaj najvažniji akt.

Ilustracija Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja