REDOVE UKINUO TIMSKI RAD UZ NOVE TEHNOLOGIJE : Novosadske službe za katastar najbolje u Srbiji

S.B.

01. 02. 2023. u 22:18

ODELjENjA za katastar nepokretnosti Novi Sad 2 i Novi Sad 1, prošle godine su ostvarila najbolje, vrhunske rezultate rada u Srbiji.

РЕДОВЕ УКИНУО ТИМСКИ РАД УЗ НОВЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ : Новосадске службе за катастар најбоље у Србији

S.B.

To potvrđuju u Republičkom geodetskom zavodu i ističu da je „prvoplasirani“, Novi Sad 2, formirao ukupno 17.754 upravna i 4.399 vanupravnih predmeta i ujedno rešio 21.156 upravna i 3.849 vanupravnih predmeta.

- Ponosni smo na činjenicu da je naš trud zapažen i priznanje mnogo znači za svih nas 35 zaposlenih u kolektivu, pa smo i upriličili malu proslavu uz kolače- kažu Dragica Zeljković, načelnica odeljenja Novi Sad 2 i njena zamenica, Viktorija Milićev.- To je rezultat timskog rada, jer smo pre dve godine načinili dinamički plan za rešavanje 17.000 starih, po više od desetak godina zaostalih predmeta, do kraja 2023. godine. Pored redovnih predmeta, čiji je notarski rok pet dana, zacrtali smo da na mesečnom nivou uradimo još 600 starih, i dešavalo se da tu cifru prebacimo, pa nekad uradimo i 800 predmeta mesečno.

Pored objektivnih problema, korone i hakerskog napada na katastar, zaposleni su zahvaljujući sopstvenoj volji i želji da smanje redove pred šalterima, uspeli da ostvare plan.

- Prešli smo na digitalni rad, imamo dobre programe, svako radi svoje, ali svi moraju da znaju sve. Katastar je „živ sistem“, prilagođavamo se trenutnim zahtevima i potrebama i svakodnevno organizujemo. Po sistematizaciji bi trebalo da imamo 40 zaposlenih, a radi nas 35. Imamo mladih zaposlenih, koji su uneli novu, svežu energiju, pa je naš kolektiv spoj iskustva i mladosti, nameren da izbriše negativnu sliku, po kojoj kao da ništa ne radimo. Naprotiv, želimo da se naš posao pogleda i iz drugog ugla, da građani imaju razumevanja, jer zaista dajemo sve od sebe da pored novih predmeta, koji stalno dolaze, rešimo i one stare- kažu naše sagovornice i ističu da u okviru njihovog odeljenja veoma uspešno deluju službe Novi Sad 3, Srbobran, Kisač, Rumenka, Sremski Karlovci, Temerin… kao i da će se u ovoj godini truditi da opravdaju titulu najboljih.

BEZ ZAOSTALIH PREDMETA

U okviru „drugoplasiranog“ odeljenja Novi Sad 1, lane je formirano 20.199 upravnih i 6.386 vanupravnih predmeta a rešeno ukupno 20.190 upravnih i 6.085 vanupravnih predmeta.

- Naš odsek u Bečeju i grupe u Žablju, Beočinu i Titelu, nemaju zaostalih predmeta- kaže Momčilo Grgurev, rukovodilac odeljenja.- U Novom Sadu, sa nasleđem od 8.000 nerešenih predmeta, koje smo preuzeli od Zemljišnih knjiga, ima puno posla, jer veliki broj starih predmeta, koči nove.

„RADILO SE“

- Dolazi nam veliki broj ljudi koji su radili u inostranstvu i u fiokama čuvali staru dokumentaciju o svojim nepokretnostima po 10 do 40 godina, a nisu se knjižili. Kada ih pitamo šta su čekali, odgovor je, „pa radilo se“ - kaže Grgurov - Znamo da se neki Novosađani ljute, jer „nije rešen moj predmet“, ali verujte, a i rezultati to govore, da se maksimalno trudimo. Imamo nedovoljan broj zaposlenih, a uveren sam, da kada u našoj organizaciji bude uvedena i treća faza najsavremenijih informacionih tehnologija, za relativno kratko vreme uspećemo sve da rešimo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati