IZLOŽBA U NEGOTINU: O progonu Jevreja u Evropi i Srbiji (FOTO)

S. M. J.

31. 01. 2023. u 16:58

MEĐUNARODNI dan sećanja na žrtve Holokausta obeležen je u Negotinu izložbama "Šoa - Holokaust - Kako je to ljudski bilo moguće?" i ”Neke reči o Holokaustu u Srbiji”.

ИЗЛОЖБА У НЕГОТИНУ:  О прогону Јевреја у Европи и Србији (ФОТО)

Foto: S.M.Jovanović

Na inicijativu Vesne Perić, profesora negotinske Tehničke škole, uz podršku Muzeja Krajine, u Negotinu je povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta otvorena izložba "Šoa - Holokaust - Kako je to ljudski bilo moguće".

Na 19 panoa u galeriji Muzeja Hajduk Veljko predstavljeni su  najvažniji istorijski aspekti evropskog Holokausta, od života Jevreja u predratnoj Evropi do oslobađanja nacističkih koncentracionih logora.

Na neka od svedočenja preživelih ukazali su i učenici negotinske Tehničke škole prigodnim tekstovima koji na najbolji način ukazuju na genocid najširim razmera nad Jevrejima i drugim narodima od strane Nacističke Nemačke i njenih saradnika.

Ovu izložbu Muzeja Jad Vašem pratila je i postavka  ”Neke reči o Holokaustu u Srbiji”, autora Miška Stanišića, koja na šest panoa obrađuje najvažnije elemente i događaje vezane za istoriju Holokausta u okupiranoj Srbiji.

Izložba posvećena Holokaustu otvorena je u Negotinu do 8. februara.

BONUS VIDEO - KRAJ NA VEŠALIMA: Najveće suđenje 20. veka ratnim zločincima održano je u Nirnbergu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a