PRIZNANJA ZA NAJBOLJE ĐAKE I STUDENTE: Podeljene tradicionalne nagrade povodom Svetog Save

I. MITIĆ

27. 01. 2023. u 21:00

POVODOM dana Svetog Save, Leskovac je i ove godine nagradio učenike i studente koji su ostvarili zapažene rezultate tokom školovanja, u naučnom i umetničkom radu i u oblasti sporta.

ПРИЗНАЊА ЗА НАЈБОЉЕ ЂАКЕ И СТУДЕНТЕ: Подељене традиционалне награде поводом Светог Саве

foto: GU Leskovac

Kao i prethodnih deset godina, mladim Leskovčanima su podeljene jednokratne novčane nagrade u ukupnom iznosu od 7,8 miliona dinara. Svetosavsku nagradu je dobilo 259 pojedinaca čime je lokalna samouprava podržala njihov napor i trud i izvanredne rezultate koje su postigli.

Nagrade im je, po tradiciji, uručio gradonačelnik Goran Cvetanović koji im je čestitato na postignutom uspehu i poručio da je Leskovac ponosan na svoje mlade talente koje kontinuirano podržava tokom školovanja.

- To je najbolje moguće ulaganje u našu budućnost. Nakon 10 godina ponosan sam na to što je vetar u leđa dobilo 4.900 mladih za šta je ukupno izdvojeno 135,5 miliona dinara – rekao je Cvetanović.

Uz podsećanje da Leskovac mlade talente nagrađuje i za Dan grada, 11. oktobar, Cvetanović je najavio da će na tom konkursu studentima, sa prosečnom ocenom 10, ove godine pripasti po 100.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PRAVI IZBOR ZA LETO PRED VAMA: Plavetnilo mora, raskošno zelenilo regije, mnogo sunčanih sati i odličan hotel za porodice