ZA PARAĆIN 231 TONA BESPLATNOG KUKURUZA: Državna pomoć za 98 uzgajivača mlečnih goveda

Зорана Рашић
Zorana Rašić

23. 01. 2023. u 21:49

PO JAVNOM pozivu Direkcije za robne rezerve, pravo na pomoć države u besplatnom kukuruzu ostvarilo je 98 stočara sa teritorije paraćinske opštine.

ЗА ПАРАЋИН  231 ТОНА БЕСПЛАТНОГ КУКУРУЗА: Државна помоћ за 98 узгајивача млечних говеда

Foto: Z. Rašić

Tim povodom Opština Paraćin danas je u sali Pozorišta organizovala sastanak sa nosiocima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava koji su ostvarili ovo pravo, a radi se o ukupnoj količini od 231.600 kilograma.

Na sastanku je bilo reči o tehničkim pitanjima kako obezbediti prevoz kukuruza iz Šapca i raspodeliti ga stočarima, budući da je kukuruz u rinfuzu, a pojedinačne količine su različite u zavisnosti od broja mlečnih krava kojima svako gazdinstvo raspolaže.

Od predloga koji su se danas čuli, lokalna samouprava prihvatiće najbolje, kako bi se transport i distribucija obezbedili na što jednostavniji način, u propisanom roku do 1. marta.

Svako gazdinstvo dobiće 240 kilograma kukuruza po kravi. Prethodno je neophodno da poljoprivrednici narednih dana preuzmu potvrde o količini opredeljenog kukuruza, koje će, po pozivu, moći da preuzmu u Službi za poljoprivredu u zgradi Opštine Paraćin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!