NAJBOLJI DRAGANA I STEFAN: Uručena priznanja najuspešnijim sportistima Kraljeva u 2022. godini

G. ĆIROVIĆ

23. 01. 2023. u 11:03

Uz prigodnu svečanost, u Kraljevu su uručena priznanja najuspešnijim sportistima i sportskim radnicima u 2022. godini izabranih u tradicionalnoj anketi ovdašnjeg Sportskog saveza.

НАЈБОЉИ ДРАГАНА И СТЕФАН: Уручена признања најуспешнијим спортистима Краљева у 2022. години

GU u Kraljevu

Priznanje najboljeg sportiste pripalo je košarkašu Stefanu Matoviću, kapitenu Sloge, dok je za najbolju sportistkinju proglašena Dragana Gobeljić, kapiten Ženskog košarkaškog kluba „Kraljevo“. Najbolji sportski kolektiv u minuloj godini je KK Sloga, a trener Marko Dimitrijević, dok je priznanje za najuspešnijeg sportskog radnika pripalo Branislavu Paunoviću iz Auto-moto kluba „KV rejsing tim“.

GU u Kraljevu

NAJBOLjA U 2022. Košarkašica Dragana Gobeljić

U konkurenciji juniora za najbolje su proglašeni rukometašica „Metalca“ Jovana Pantović i bokser Uroš Čingelić, kod kadeta kajakašica „Ibra“ Anja Bogdanović, njen klupski drug Vuk Bazić i bokser „Metalca“ Hristofer Dimitrov, a među pionirima mladi kajakaš David Želi i rukometašica Lena Andrić.

GU u Kraljevu

NAJBOLjI U 2022. Košarkaš Stefan Matović

Na prigodnoj svečanosti za izuzetan doprinos u afirmaciji kraljevačkog sporta zahvalnice su uručene nekadašnjem kapitenu košarkaške reprezentacije Nenadu Krstiću, zlatnom odbojkašu Vladu Petkoviću, bivšem fudbalskom reprezentativcu Nenadu Kovačeviću, kao i Davoru Štefaneku, predsedniku Sportskog saveza Srbije, Sportskom auto i karting savezu i Ministarstvu sporta.

- Sport nas uči da pobednici ne pobeđuju uvek, ali nikad ne odustaju. Svaki pad naučimo da pretvorimo u motiv za buduće uspehe. Zato je glavni zadatak svih nas da našu decu i mlade podržavamo da se bave sportom i svoje idole pronalaze u sportistima - poručio je Štefanek.

Ovom prilikom, posebnim priznanjima za razvoj sporta u gradu na Ibru nagrađeni su Toplica Petković, Miloš Terzić, Dragan Stefanović, Aleksandar Dumić, Slobodan Marinković i Dragan Bajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)