ZNATNO VEĆE STIPENDIJE: Konkurs grada Zrenjanina - srednjoškolcima mesečno 8.100, a studentima 13 hiljada dinara

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

18. 01. 2023. u 22:05

GRAD Zrenjanin je ove godine za stipendije učenika i studenata sa teritorije grada, odredio znatno veće mesečne stipendije u odnosu na prethodne godine, pa će tako ona za srednjoškolce iznositi 8.100 dinara, prošle godine je bila 5.400, a za studente 13 hiljada, umesto dosadašnjih 8.400 dinara.

ЗНАТНО ВЕЋЕ СТИПЕНДИЈЕ: Конкурс града Зрењанина - средњошколцима месечно 8.100, а студентима 13 хиљада динара

Foto: B. Grujić

- Raspisali smo konkurs, a stipendije su usklađene sa onim na republičkom nivou i isplaćivaće se u deset mesečnih rata - naglašava gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

On napominje da je konkurs otvoren do 10.februara i da pravo na stipendiju imaju srednjoškolci i studenti koji pohađaju škole i visokoškolske ustanove čiji je osnivač Srbija, autonomna pokrajina Vojvodina ili lokalna samouprava i imaju državljanstvo Srbije i prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina.

Inače, prethodne školske godine grad Zrenjanin je dodelio rekordan broj stipendija, ukupno  283, a stipendirani je 134 učenica i učenika i 149 studenata, uz utrošenih 20 miliona dinara iz gradskog budžeta.

- Stipendije su samo jedan od vidova podrške koje Zrenjanin daje đacima i studentima, a iz budžeta izdvajaju se sredstva i za đačke torbe i pribor prvacima, za stručno usavršavanje studenata, autobuski prevoz, a od ove školske godine  svi učenici koji su pošli u prvi razred dobili su besplatne udžbenike - dodao je Simo Salapura.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!