PEŠAČKI MOST OTIŠAO U ISTORIJU: U Paraćinu uklonjena prva od četiri planirane pasarele (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

14. 01. 2023. u 14:14

NEMA više pešačkog mosta kod kompleksa Bazena „Prestiž“ u Paraćinu.

ПЕШАЧКИ МОСТ ОТИШАО У ИСТОРИЈУ: У Параћину уклоњена прва од четири планиране пасареле (ФОТО)

Foto: D. Milošević

Uklonile su ga specijalne dizalice firme „Stepkom“, sa kojom je Opština Paraćin potpisala ugovor za demontažu ukupno četiri pasarele preko Crnice i izgradnju novih. Rušiće se i graditi dva po dva mosta, pa se narednih dana očekuje uklanjanje i pasarele u kod Spomenika Branku Krsmanoviću, odnosno Regionalnog inovacionog startap centra.

Prema rečima Saše Ružića, većnika i  koordinatora projekta izgradnje mostova u Paraćinu, radovi na prva dva pešačka mosta bi trebalo da budu završeni i oni će dobiti upotrebnu dozvolu krajem marta ili početkom aprila. Zatim slede radovi na uklanjanju i izgradnji druga dva mosta, kod nekadašnjeg Radio Paraćina i Hotela „Petrus“ .

Rok za ove radove je kraj maja, odnosno početak juna.

- Molimo građane za razumevanje, pogotovo za most kod Regionalnog invacionog startap centra. On mora da se sada ukloni i izgradi novi zbog predviđene izgradnje amfiteatra kod RISC-a, koja je planirana za proleće – naglašava Ružić.

Konstrukcije novih pasarela stići će na lice mesta već napravljene nakon što se na ove dve lokacije urade neophodni stubovi i prilazi. Direktorka „Stepkoma“ Sanja Dejanović ističe da, za sada, poslovi teku po planu i očekuje da će rokovi biti ispoštovani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)