ZA OKREPLJENJE - VO NA RAŽNJU: Kraljevčani još od jutra uhvatili "zalet" za doček Srpske nove godine

G. ĆIROVIĆ

13. 01. 2023. u 13:37

Pošto već Novu godinu, po Gregorijanaskom kalendaru, nisu kolektivno i organizovano dočekali na Trgu srpskih ratnika u centru grada na Ibru, Kraljevčani su se potrudili da to u punoj meri nadoknade za doček Srpske nove godine.

ЗА ОКРЕПЉЕЊЕ - ВО НА РАЖЊУ: Краљевчани још од јутра ухватили залет за дочек Српске нове године

G.Šljivić

Tako su, hvatajući zalet za novogodišnju proslavu pod otvorenim nebom, završne pripreme započeli od jutarnjih sati. I, dok se na jednom delu centralnog Trga montirala koncertna bina sa ozvučenjem i rasvetom, na drugom se okretao vo na ražnju, težak 600 kilograma, koji su za ovu priliku, uz kuvano vino i grejanu rakiju, kao poklon sugrađanima obezbedili ovdašnji privrednici.

G.Šljivić

Priprema vola na ražnju za doček Srpske nove godine

- Planiramo da podelimo oko 1.000 besplatnih lepinja sa pečenjem, tako da verujem da će se Kraljevčani koji za doček budu na Trgu, lepo okrepiti i zagrejati – rekla nam je jedna od radnica koja učestvuje u pripremi pečenja.

A, kako to obično biva u ovakvim prilikama, vo na ražnju ubrzo je privukao lokalne kibicere i „gurmane“ od kojih je gotovo svaki imao neki svoj recept ili „tajni“ začin za pripremu pečenog vola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana