DA GRANIČNI PRELAZ JAŠA TOMIĆ RADI NON-STOP: Rumunski senator posetio Sečanj i svoje sunarodnike

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

13. 01. 2023. u 16:12

POSETA senatora Rumunije Viorela Badea opštini Sečanj iskorišćena je za snažnu podršku inicijativi da se radno vreme graničnog prelaza Jaša Tomić - Fenj, sa susednom Rumunijom, umesto dosadašnjeg od sedam do 19 časova produži i da ovaj prometni prelaz bude otvoren non-stop.

ДА ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗ ЈАША ТОМИЋ РАДИ НОН-СТОП: Румунски сенатор посетио Сечањ и своје сународнике

Spaso Mladenovski

Senator Badea prihvatio je ideju uz obećanje da će se lično založiti i učiniti sve da ova inicijativa što pre zaživi.

Predsednik opštine Sečanj Nebojša Meljanac, bio je domaćin prijateljskog sastanka kojem su osim gostiju iz Rumunije, prisustvovali i Slavko Romić, načelnik opštinske uprave, Ljiljana Jovičić, šef odseka za lokalni ekonomski razvoj, Deni Besu, iz odseka za lokalni i ekonomski razvoj i član Nacionalnog Saveta Rumunske Nacionalne manjine, kao i Daniel Magdu i Stevan Mihajlov, članovi Nacionalnog Saveta rumunske nacionalne zajednice.

- Sjajna stvar je što je rumunski jezik u službenoj upotrebi u opštini Sečanj, iako rumunska nacionalna manjina ne čini 15% od ukupnog broja stanovništva - naglasio je Viorel Badea.

On nije skrivao oduševljenje što je prekogranična saradnja odlična i da se tako značajno poboljšava kvalitet života stanovnika u područjima oko granica dve susedne zemlje.

- Nama je u interesu da se proširi radno vreme graničnog prelaza Jaša Tomić – Fenj, jer je on veoma prometan i veliki broj turista iz Rumunije posećuje opštinu Sečanj - istakao je Nebojša Meljanac, predsednik opštine Sečanj, uz napomenu da bi bilo idealno ako bi se proširio i na robnu razmenu.

Rumunski senator je posle Sečnja posetio i selo Sutjeska, u kojem živi najviše pripadnika rumunske nacionalne manjine i rumunsku pravoslavnu Crkvu, gde su ga dočekali meštani. Predstavnici rumunske nacionalne manjine iz Sutjeske, predstavili su svoje aktivnosti iz domena kulture, sporta, a takođe i novine na rumunskom jeziku Sarcia.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna