JAČA SARADNJA NOVOG SADA I HERCEG NOVOG: Podrška crnogorskim primorskim gradovima na putu do titule Evropske prestonice kulture 2028. godine

Z. G.

12. 01. 2023. u 18:20

GRADONAČELNIK Novog Sada Milan Đurić razgovarao je danas u gradskoj kući sa predsednikom Opštine Herceg Novi Stevanom Katićem i njegovim saradnicima o saradnji dvaju gradova i promociji predstojećeg 54. Praznika mimoze.

ЈАЧА САРАДЊА НОВОГ САДА И ХЕРЦЕГ НОВОГ: Подршка црногорским приморским градовима на путу до титуле Европске престонице културе 2028. године

Pres služba Grada Novog Sada

- Nastavljamo da gradimo višedecenijsko blisko prijateljstvo Novosađana i Novljana. Naša saradnja je primer izvrsnih odnosa i razumevanja – izjavio je Đurić.

On je napomenuo da će jačati veze Novog Sada i Herceg Novog i u privredi, turizmu i kulturi.

- Trudićemo se da, kao bivša prestonica kulture Evrope, našim znanjem i iskustvom pružamo punu podršku primorskim crnogorskim gradovima na njihovom putu do te titule 2028. godine. Posebno me raduje što će program „Dani Novog Sada" biti deo ovogodišnje manifestacije „Praznik mimoze“, 24. i 25. februara, gde će biti prezentovani „Čalabrc fest", izložba fotografija Novog Sada i koncert Zvonka Bogdana, kao i „Mimoza Egzit“ - dodao je Đurić.

Delegacija Herceg Novog obavestila je gradonačelnika o pojedinostima u vezi sa predstojećim izdanjem manifestacije, izrazivši želju da što više Novosađana i gostiju iz Srbije dođe na primorje u februaru.

- Pozivam Novosađane da prisustvuju „Prazniku mimoze“, koji će uz veoma bogat kulturno-zabavni program trajati od 17. februara do 4. marta. Raduje me što naša dva grada dugo neguju odličnu saradnju i što se to ispoljava kroz konkretne projekte – istakao je Stevan Katić i dodao da su Novljani veoma zahvalni Gradu Novom Sadu na nesebičnoj podršci u vezi sa kandidaturom Budve, Tivta, Kotora i Herceg Novog za Evropsku prestonicu kulture 2028. godine.

Posle susreta dvojice gradonačelnika upriličena je u centru Novog Sada atraktivna ulična promocija manifestacije, sa mažoretkinjama koje su prolaznicima delile grančice mimoze. Nakon promocija u Beogradu i Novom Sadu, manifestacija nastavlja promotivnu turneju u Banjaluci i u još nekoliko gradova regiona.

BONUS VIDEO - KUSTURICI "DEJAN MEDAKOVIĆ": Prestižno kniževno priznanje u Novom Sadu uručeno slavnom reditelju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije