URUČENA NAJVIŠA PRIZNANJA KIKINDE: Milan Prunić prvi zaslužni građanin - Ponosan na karijeru, pretke i potomke

Рада Шегрт
Rada Šegrt

28. 12. 2022. u 19:28

POVODOM Dana grada, nagrada „Zaslužni građanin Kikinde“, kao najviša gradska počast, danas je uručena Milanu Pruniću, poznatom izvođaču tradicionalnih vojvođanskih i gradskih pesama.

УРУЧЕНА НАЈВИША ПРИЗНАЊА КИКИНДЕ: Милан Прунић први заслужни грађанин - Поносан на каријеру, претке и потомке

Foto: R. Šegrt

Ovo je najviše gradsko priznanje, ustanovljeno je prošle nedelje i dodeljuje se jednom godišnje za trajan doprinos i životno delo pojedinca.

Prunić je ove godine obeležio 50 godina uspešnog muzičkog rada i od Saveza estradno-muzičkih umetnika Srbije dobio je nagradu za životno delo za sveukupan doprinos muzici. Pola veka uspešne karijere obeležio je jesenac velikim koncertom u kikindskom pozorištu, koji je organizovao Kulturni centar.

- Ponosan sam na ovu nagradi i ovo je jedan od najlepših trenutaka u mojoj karijeri. Do muzičkih uspeha je dovela iskrena posvećenost poslu kojim se bavim. Osim toga, za sve dosadašnje uspehe mogu da zahvalim svojoj stabilnoj porodici, pre svega supruzi Dragici, onda i sinovima, koji su bili velika, velika, velika podrška. Ponosan sam kako na svoje pretke u ovom gradu, tako i na svoje potomke. Posle ove nagrade ništa se u mom životu neće promeniti i dalje ću voziti bickl star 40 godina. Mogao sam da odem, ali nisam jer su mi ovde porodica, šira familija, prijatelji, sve mi je u Kikindi - rekao je Milan Prunić Duma (74).

Na svačenosti u Gradskoj kući gradonačelnik Nikola Lukač uručio je i druga gradska priznanja. U oblasti humanosti i dobrotvornog rada plaketu „Melanija Nikolić Gaičić“ dobila je Andrijana Gajin, za humanitarni rad i iskazano dobročinstvo. Ona je zaposlena u Opštoj bolnici, ali preko Fejsbuk grupe vodi humanitarne akcije za pomoć sugrađanima lošijeg materijalnog stanja, posebno onima koji imaju malu decu. Zahvaljujući njoj jednoj porodici je renovinar stan.

U oblasti obrazovanja i prosvete nagrađeni su Radovan Dražić i Milan Dragosavac, dok je priznanje „dr Pavle Kenđelac“ za trajan doprinos razvoju obrazovanja uručeno Oliveri Lazić, dugogodišnjoj direktorki OŠ „Vuk Karadžić“ koja je odnedavno u penziji. U oblasti sporta priznanje „Nika Mirkov“ dobio je Ronilački klub „Orka“, za izuzetne rezultate i iskazanu humanost u sportu. U oblasti privrede i preduzetništva priznanje „Mihael Bon“ zaslužila je porodica Vukić.

ZA LjUBOJU I SUBINA DUPLO

Priznanje u oblasti zdravstva „Dr Ranko Petrović“ dobio je poznati hirurg Gojko Ljuboja, za doprinos razvoju zdravstva i kontinuiranu brigu o zdravlju građana. On je 35 godina radio u bolnici i izveo veliki broj složenih operacija. Najviše priznanje dobio je i pre petnaestak godina, kada Kikinda nije imala status grada, već opštine.

- Mnogo sam se iznenadio, jer sam u penziji. Nagradu iskreno posvećujem mom hirurškom odeljenju, koja ima sjajne lekare, tehničare, instrumetarke. Bolnica ima i izvanrednu intezivnu negu i anesteziju. Bez dobrog tima ni ja ne bi bio dobar hirurg – rekao je Ljuboja.

Poznati kulinar Radovan Subin sada je dobio pohvalu, a pre devet godina dobio je Pohvalnicu za humanitarne akcije i organizciju gastronomskih manifestacija.

Pohvale od Grada zaslužili su Udruženje građana „Eš“, za podsticanje međunarodne saradnje i Škola fudbala „Mladi vukovi“ za promociju sporta i zdravih stilova života. Restoranu „Nacionalna klasa 0230“ i Pekari „Ristevski“ odata je zahvalnost za iskazanu humanost tokom pandemije kovid 19. Vlasnik restorana Robert Pataki je tokom vanrednog stanja svakodevno je dostavljao ručak zaposlenima na Infektivnom odeljenju kikindske bolnice. Radovan Subin pohvalu je zaslužio za promociju gastronomskih specijaliteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)