JOŠ DVE UMETNIČKE KOLONIJE U ZABREGI: Društvo „Petrus“ održalo sve manifestacije (foto)

Z. RAŠIĆ

26. 12. 2022. u 09:32

U SELU Zabrega kod Paraćina, poznatom po brojnim sadržajima kojima se promovišu lepota prirode i srednjovekovna istorija tog kraja, minulog vikenda održane su još dve manifestacije.

ЈОШ ДВЕ УМЕТНИЧКЕ КОЛОНИЈЕ У ЗАБРЕГИ: Друштво „Петрус“ одржало све манифестације (фото)

Foto: Z. Rašić

Po redu trinaesta Likovna kolonija „Molitva pod Petrusom“ i 8. Književna kolonija „Manasija“, ovog puta održane su u zatvorenom prostoru kod vodenice Milovanovića, ali to nije umanjilo inspiraciju stvaralaca.

Dragan Vučković, predsednik „Petrusa“, kaže da je književni događaj okupio decu tokom prepodnevnih sati, dok je nešto kasnije startovala Likovna kolonija u kojoj je stvaralo nekoliko umetnika.

Foto: Z. Rašić

 

Inspiraciju su dobijali iz pogleda kroz prozor, što nije umanjilo lepotu stvaralaštva i druženja.

Foto: Z. Rašić

Dragan Vučković, predsednik "Petrusa"
 
- Važno je da smo uspeli da realizujemo sve ovogodišnje planove, sve manifestacije su nam broju. Cilj nam je da održimo tradiciju ove dve kolonije koje su, pre pandemije kovida, bile daleko brojnije, ali je bitno da se kontinuitet ne prekine – zaključuje Vučković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!