JUBILEJ ZNAČAJAN I ZA JAGODINU: Spektakularan koncert povodom sedam decenija rada Društva za kulturu “Kablovi” (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

25. 12. 2022. u 23:46

SEDAM decenija rada Društvo za kulturu “Kablovi” u Jagodini obeležilo je svečanim koncertom u sali jagodinskog Centra za kulturu “Svetozar Marković”.

ЈУБИЛЕЈ ЗНАЧАЈАН  И ЗА ЈАГОДИНУ: Спектакуларан концерт поводом седам деценија рада Друштва за културу “Kаблови”  (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Jubilej je, prema rečima Vladice Duciće, sekretara Društva za kulturu “Kablovi” u Jagodini, veoma značajan ne samo za njihovo Društvo, već i za kulturu grada i tradiciju srpskog naroda. Zato, nema kuće u Jagodini iz koje neko nije bio član “Kablova”.

- Impozantna cifra. U nekom životu i radu, 70 godina je stvarno veliki broj. Toliko radimo na zadovoljstvo članova, grada i onih kojima prikazujemo kulturu i tradiciju našeg naroda. Najponosniji smo na našu decu, koja su izuzetno dobra. Mnoge generacije su izrasle u dobre ljude i članove zajednice – ocenio je Ducić.

Sala je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a publika je bila u prilici da uživa u izvođenju pesme “Ovo je Srbija”, devet igara karakterističnih za različite krajeve naše zemlje, poput igara iz Jugoslavije, okoline Belice, Niša, Crne Trave, Binačke Morave, zapadne Srbije, Šumadije, Leskovca i Kobišnice, ali i u nastupu Stefana Dugalića, koji je svirao na fruli i saksofonu.

Foto:Z.Gligorijević

 

Inače, Društvo za kulturu “Kablovi”, koje je osnovano 14. novembra 1952. godine, danas ima 180 članova, koji rade u tri sekcije: folklornu sa četiri ansambla, muzičku i likovnu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)