OD PETARDI OZBILJNE POVREDE: Obuka đaka o štetnosti korišćenja pirotehničkih sredstava

Lj.P.

23. 12. 2022. u 20:53

UOČI zimskog raspusta i predstojećih praznika, đaci osnovnih škola na području Policijske uprave Novi Sad, edukovani su o štetnosti korišćenja pirotehničkih sredstava, koja mogu da izazovu ozbiljne povrede.

ОД ПЕТАРДИ ОЗБИЉНЕ ПОВРЕДЕ: Обука ђака о штетности коришћења пиротехничких средстава

Foto: Arhiva "Novosti"

Učenici su od policajaca za rad u zajednici, koji su posećivali škole u Novom Sadu i okolnim mestima, dobili savete, ali su im predočene i zakonske posledice i sankcije za korišćenje pirotehnike. Policijaci su od 5. do 23. decembra, koliko je trajala akcija, posetili 90 škola, a edukovano je 13.500 učenika. Nekoliko dana je bio uključen i Mobilni informativni centar MUP-a.

Preventiva je, kako kaže mr Radmila Vuković, major policije i šef odseka za prevenciju i rad policije u zajednici, jako važna i sa đacima smo razgovarali pre raspusta i praznika, jer su istraživanja pokazala, da u vreme novogodišnjih i božićnih praznika se pširotehnika najviše koristi.

- Cilj naših akjtivnosti, pored već pomenutog ukazivanja na štetnosti korišćenja pirotehnike kod dece, pa i odraslih, je povećanje svesti kod građana o njihovom značaju i ulozi u rešavanju problema lokalne zajednice i značaju uspostavljanja partnerstva između policije i građana – kaže Vukovićeva. - Građani su mogli da vide, čuju i osete želju i spremnost policijskih službenika da ih saslušaju, odgovore na sva pitanja i budu u njihovoj službi.

FOTO:PUNS

 

Osim o opasnostima i štetnostima koje prete od petardi i drugih pirotehničkih sredstava, u novembru i decembru su policajci održali i predavanja osnovcima o nasilju među učenicima kako bi se ono suzbilo. Aktivnosti su bile usmerene i na predškolske ustanove, gde su policajci u zajednici, deci predstavljali profesiju policajca, s ciljem da steknu poverenje i slobodu da im se obrate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)