ŠTA SU “RTAĆI IZ KIĆBLONA”, A ŠTA “FAKIRI S JUGA”?- Sakupljaju se u gnezdu, smišljaju neobične stvari (FOTO)

S. BABOVIĆ

20. 12. 2022. u 23:20

"GNEZDO" je ime mesta na periferiji Kruševca, gde se već pet godina okupljaju mladi iz udruženja “Fakiri s juga”.

ШТА СУ “РТАЋИ ИЗ КИЋБЛОНА”, А ШТА “ФАКИРИ С ЈУГА”?- Сакупљају се у гнезду, смишљају необичне ствари (ФОТО)

Foto: S.Babović

Izložbe, koncerti, festivali, neka su od dešavanja, koja organizuje ovo udruženje u okviru Alternativnog kulturnog centra. Od pre godinu dana, priključila im se nova grupa. Zovu se “Rtaći iz Kićblona” i u narednih pet meseci, zajedno sa "Fakirima", promovisaće prostor u kome rade.

Pozivaju i druge mlade umetnike da im se priključe.

- Naša je ideja da “Gnezdo” postane društveni servis, koji će pomoći mladima da budu kretivni, da sami pripremaju i realizuju programe - kaže za “Novosti” slikarka Kaća Dimitrijević, osnivač UG “Fakiri s juga” i domaćin AKC “Gnezdo”. - Planiramo da na osnovu petomesečnog rada, objavimo posebnu brošuru o načinima na koji se može iskoristiti ovaj zajednički prostor. Naše ideje prosledićemo i donosiocima odluka, institucijama koje se bave omladinskom politikom i drugim, kreativnim organizacijama mladih.

Gimnazijalka Katarina Dragonjić iz “Rtaća” pojašnjava da će u okviru projekta organizovati i veče društvenih igara, kretivni festival i više sadražaja, koji bi trebalo da približe mladima prostor za stvaranje.

-Za godinu dana,koliko postoje “Rtaći”, već smo organizovali dosta događaja, festivale, humanitarne večeri - predočava Katarina. - Naša grupa je osnovala i Anime klub “Tajaki”, koji uspešno promoviše japansku subkulturu i animaciju. Tokom projekta "Rtaći iz Kićblona osvajaju Gnezdo", promovisaćemo i naš, zajednički rad i mogućnosti, koje se nude mladima u ovom prostoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije