PRODAJOM KNJIGA POMAŽE KATARINI: Kruševljanin velikog srca prikupio više od 100.000 dinara za kupovinu proteze sugrađanki

S.BABOVIĆ

20. 12. 2022. u 20:25

ČAK 1.000 primeraka svoje nove knjige o istoriji Kruševca, Kruševljanin Miloš Stojadinović (33) poklonio je u humanitarne svrhe i već na prvoj promociji knjige, od prodaje, sakupio je više od 100.000 dinara.

ПРОДАЈОМ КЊИГА ПОМАЖЕ КАТАРИНИ: Крушевљанин великог срца прикупио више од 100.000 динара за куповину протезе суграђанки

Foto: S.Babović

Sav prihod, ide za kupovinu proteze za Katarinu Arsić (22), studentkinji iz Kruševca koja je rođena bez jedne noge. Miloš planira da nastavi sa prodajom i tako donira sav prihod od celog tiraža.

- U prvoj “turi” prodato je 172 primerka i siguran sam da će se trend nastaviti, jer svi želimo da pomognemo našoj sugrađanki - svedoči za “Novosti” Miloš Stojadinović. - Nisam uopšte razmšiljao da li treba da se odreknem zarade od prodaje. I istoriju izučavam iz ljubavi prema svom gradu i sugrađanima, pa je i motiv za prodaju knjige morao da bude isti.

Štampanje knjige “Zanimljiva Čarapanija” u izdanju Istorijskog arhiva Kruševac, pomogla je Miloševa fabrika “Kromberg i Šubert”. Tu je i organizovana promocija 52 priče originalnog izdanja.

-To je knjiga koja ne mora da se čita u jednom dahu, već je osmišljena da broji 52 kalendarske nedelje, po jedna priča - nedeljno - kaže nam Miloš. - Priče sam čitavu deceniju sakupljao u štampi, objavljivanoj od 1849. do 1940.godine.

Od dvoboja pljuvanjem, preko rata dva sela oko rečnog ostrva, do priče o hapšenjima, ubistvima, pokušajima ubistava do drugih senzacija kruševačkog kraja, teško je izabrati najupečatljiviju. Miloš kaže da mu je omiljena priča o Dragoljubu Aleksiću (1919-1985), najpoznatijem srpskom i jugoslovenskom akrobati, koji je u Kruševcu uhapšen između dva rata.

Humanitarni bazar u Kulturnom centru

ISTOVREMENO sa promocijom knjige Miloša Stojadinovića, na još jednom mestu organizovana je akcija za Katarinu Arsić: humanitarni bazar u Kulturnom centru, Udruženje “Prava žena”.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)