NA Lagatoru, nekadašnjem imanju Vuka Stefanovića Karadžića, oca naše pismenosti i kulture, na uzvišenju iznad Loznice prema Valjevu, izrastao je u istinskom smislu novi grad, sa modernim stambeno-poslovnim zgradama, u čijem je središtu jedan od najvećih pravoslavnih hramova u Srbiji, kao i novo obdanište, bazeni, hala sportova, megamarketi i savremene radnje, a niče i budući stadion po standardima UEFA, atletski stadion.

Ljiljana

18.12.2022. 10:55

Pa dobro bre ja sam shvatila i učila u školi da je rodno mesto i kuća Vuka Karadžića zaštićeno područje ! Kakav sad " Lagator na nekadašnjem imanju Vuka Stefanovića Karadžića " ??? Da li neko može da mi to objasni ?

Loznicanin

18.12.2022. 20:20

@Ljiljana - @Ljiljana, Vukova rodna kuća ne u Tršiću i to je zaštićena zona. Lagator je deo Loznice, i nekadašnje njive Vuka Karadžića. Trebalo je da to lepo napišu u članku.

Dragoslav Markovic

18.12.2022. 12:33

Kostao je nekoliko miliona evra? Sada treba dati pare za kupovinu igraca,pa pare za kupovinu utakmica,sudija i plasman u super ligu? Odlicno obavljen posao ?

Vesna

18.12.2022. 21:25

Neka grade i sredjuju Srbiju, dosta je bila zapustena i devastirana. Sve da se srefi i ocisti. Tako se mozemo ponuditi turistima, a i nama ce zivot biti lepsi.