U ŠEST OPŠTINA 450 NOVIH RADNIH MESTA: Iz Pokrajinskog budžeta 310 miliona dinara za infrastrukturno opremanje poslovnih zona

J. S.

17. 12. 2022. u 06:00

BESPOVRATNIH 310 miliona dinara iz budžeta AP Vojvodine biće uloženo u sufinansiranje infrastrukturnog opremanja industrijsko-poslovnih zona u Somboru, Kuli, Kikindi, Srbobranu, Zrenjaninu i Titelu.

У ШЕСТ ОПШТИНА 450 НОВИХ РАДНИХ МЕСТА: Из Покрајинског буџета 310 милиона динара за инфраструктурно опремање пословних зона

Tanjug

Predstavnicima ovih samouprava ugovore je juče u Novom Sadu uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je precizirao da je za izgradnju saobraćajnice u industrijskoj zoni u Somboru sa pratećom infrastrukturom izdvojeno 95,5 miliona dinara, a za infrastrukturno opremanje radne zone u Titelu gotovo 77 miliona dinara.

- Postojeće fabrike u zoni poput one u Somboru proširiće svoje kapacitete i otvoriti 300 novih radnih mesta. U zoni u Kuli biće 100 novih radnih mesta u dve kompanije, u Srbobranu 50, dok se u Zrenjaninu i Kikindi nastavlja izgradnja infrastrukture, a u Titelu počinje izgradnja nove industrijske zone - kazao je Mirović.

U opremanje industrijske zone u Kuli biće uloženo 56,5 miliona, a za izgradnju javnog osvetljenja od industrijske zone "Rasadnik" do Svetosavske ulice u Kikindi opredeljeno je 54,2 miliona. U industrijskoj zoni u Srbobranu za izgradnju saobraćajne površine u novopredviđenoj ulici izdvojeno je 17 miliona dinara. U Zrenjaninu je za izgradnju dva priključka prilaznog puta na javni put izdvojeno 10,6 miliona dinara.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković rekao je da će sa ranijom podrškom Pokrajine i realizacijom nove investicije, Sombor imati infrastrukturno opremljenih 37 hektara zone. Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina, dodao je da će ovaj grad nastaviti sa ulaganjem u opremanje zone sa ciljem povećanja zaposlenosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić