NAGRADE POSLOVNIM VIZIONARIMA: U Kraljevu uručena priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" za Raški i Moravički okrug

G. ĆIROVIĆ

07. 12. 2022. u 10:50

НАГРАДЕ ПОСЛОВНИМ ВИЗИОНАРИМА: У Краљеву уручена признања Капетан Миша Анастасијевић за Рашки и Моравички округ

GU u Kraljevu

U cilju afirmacije i isticanja privrednog i društvenog stvaralaštva, u Svečanoj sali kraljevačke Gradske uprave uručena su tradicionalna priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ za područje Moravičkog i Raškog okruga.

Ovo prestižno priznanje, pod pokroviteljstvom Privrednih komora Srbije i Vojvodine, dodeljuju Univerzitet u Novom Sadu, Univerzizet u Beogradu i „Medija Invent“ Novi Sad, i to već pune 22 godine birajući najbolje poslovne stvaraoce i vizionare koji se značajno ističu u svojim oblastima.

Ovom prilikom uručeno je 17 priznanja pojedincima, privrednim i društvenim subjekatima sa područja Raškog i Moravičkog okruga, među kojima se se našli i direktor regionalne Privredne Komore Zvonko Tufegdžić, Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, dr Mišo Kolarević, direktor Veterinarskog instituta Kraljevo, Dejan Stanojević, direktor Specijalne bolnice „Merkur“ u Vrnjačkoj Banji i kraljevačka Opšta bolnica „Studenica“.

- Svi laureati predstavljaju najbolje među najboljima u poslu kojim se bave, a ova nagrada bi trebalo da bude dodatni podsticaj da postanu još bolji i uspešniji i tako doprinesu razvoju naše zemlje – rekao je Zvonko Tufegdžić, direktor RPK Raškog i Moravičkog okruga, zahvaljujući se u ime nagrađenih.

Odluku o dodeli priznanja koje čine Povelja i zlatnik sa likom velikog srpskog trgovca i dobrotvora iz 19. veka, dunavskog kapetana Miše Anastasijevića, doneo je Žiri koji čine istaknuti profesori, ekonomisti i novinari.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DECI NAJBOLJE PREDSTAVE: Počinje 14. Pozorišni festival „ZajeČAR“