U PRIPREMI PREDLOG BUDŽETA PARAĆINA: Nacrt za 2023. godinu „pod lupom“ Opštinskog veća

Зорана Рашић
Zorana Rašić

01. 12. 2022. u 21:59

U OKVIRU pripreme za donošenje Odluke o budžetu opštine Paraćin za narednu godinu, većnici su danas razmatrali nacrt te odluke.

У ПРИПРЕМИ ПРЕДЛОГ  БУЏЕТА ПАРАЋИНА: Нацрт за 2023. годину „под лупом“ Општинског већа

Foto: D. Milošević

Veoma obiman dokument iscrpno je obrazložio načelnik Odeljenja za finansije i budžet Slobodan Janković. Kako je rekao, rad na pripremi nacrta počeo je još u julu prema uputstvu Ministarstva finansija, a budžet je projektovan tako što je polazna tačka bila izvršenje prihodne strane aktuelnog budžeta, uz mogućnost povećanja najviše do 8,1 odsto.

Opštinska kasa za 2023. godinu  je projektovana na nešto više od 2,18 milijardi dinara i nešto je veća u odnosu na ovogodišnju, a najznačajniji prihodi su iz poreza na zarade i transferi iz Republike. Nacrt Odluke o budžetu ima 213 pozicija, brojne tabele i programski deo, što je Janković detaljno pojasnio, nakon čega je usledila rasprava ali ne i glasanje, koje će biti obavljeno na narednoj sednici Veća.

 A na ovoj, većnici su nacrt Programa izgradnje, rekonstrukcije i održavanja javnih puteva i nacrt Programa uređivanja građevinskog zemljišta i održavanja infrastrukture, oba  za narednu godinu, uputili na javnu raspravu, koja će se održati 21. decembra.

 Kako se čulo, u prvom programu najvažnije stavke su, između ostalog, rekonstrukcija gradskih ulica, izgradnja parkinga iza "Lamele", izgradnja kružne raskrsnice u gradu, rehabilitacija opštinskih putnih pravaca i izgradnja seoskih ulica. Po drugom programu, među važnim stavkama je izgradnja trafo-stanice u Industrijskoj zoni "Zmič" i vodovodne mreže, a novina je sufinansiranje programa energetske sanacije javne rasvete u gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna